Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vilka Antibiotika Används För Hundbett?

Hundbett är en vanlig skada som ofta leder till infektion på grund av bakterier och virus som hundar bär i sitt saliv.


Hundbett är en vanlig skada som ofta leder till infektion på grund av bakterier och virus som hundar bär i sitt saliv. Om du lider av en hundbit, kontakta en läkare och var medveten om risken för infektion. Antibiotika används vanligtvis för att behandla hundbett och en läkare kan ge dig råd om metoder för att förebygga och behandla infektion.

Förebyggande antibiotika

Beroende på svårighetsgraden hos hundbiten kan du bli förskrivna antibiotika innan du uppvisar symtom på en infektion för att förhindra det. Diskutera detta alternativ med din läkare om du är orolig för infektion.

antibiotika

Om ditt sår börjar visa tecken på infektion, såsom rodnad, svullnad, smärta eller urladdning, kommer du sannolikt att vara förskrivna antibiotika för att behandla infektionen. Det är viktigt att konsultera en läkare om ditt sår börjar visa tecken på infektion.

amoxicillin

Oralt administrerat amoxicillin är det läkemedel som vanligtvis används för att behandla infektioner som härrör från hundbett. Amoxicillin kommer att vara effektivt mot de flesta infektioner som kan uppstå från en hundbit.

Penicillin

Penicillin, ampicillin och andra enkla antibiotika är osannolikt att vara effektiva mot ett stort antal infektioner som kan uppstå från en hundbit.

Andra droger

Doxycyklin, erytromycin, klindamycin och fluokinolon kan också användas för att behandla infektioner som härrör från hundbett. Dessa läkemedel ordineras normalt när en patient är allergisk mot amoxicillin.

Varaktighet

Om du är ordinerad antibiotika för att förhindra en infektion, kommer du sannolikt att rekommenderas att ta medicinen i sju dagar. Om du är ordinerad antibiotika när tecken på infektion är närvarande, kommer du troligen att ta medicinen i så lite som 10 dagar eller så länge som två veckor.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Behandlar Canine Scabies

✔ - Små Sköldpaddor Som Stannar Små

✔ - American Vs English Bull Dogs


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!