Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Farorna Med En Hund Som Tuggar På Tallskog?

En guide till de risker som är förknippade med att tugga och leka med träobjekt i hundar, samt tips för att förebygga skador.


Tuggor av trä är en klassisk hundtid som ofta uppmuntras av ägare som kastar pinnar för att deras husdjur ska hämta. Medan denna aktivitet kan tyckas relativt ofarlig kan det vara farligt för ditt husdjur beroende på träslaget. Tall kan innehålla naturliga och konstgjorda toxiner, beroende på materialets källa. Det finns också risk för inre skada från att ha intagit brutna skär av trä, vilket kan ha livshotande konsekvenser.

Faror av tallträ

Pine toxicitet

Norfolk furu, Araucaria heterophylla, visas naturligt i tempererade skogar och odlas i hela USA. Den odlas för landskapsarkitektur och säljs vanligtvis som ett julgran. Medan den exakta toxicitetsmekanismen är okänd, utvecklar vissa hundar en upprörd mage efter att ha ätit tallskog. Giftet anses inte dödligt, även om kräkningar, diarré och letargi kan följa intag.

Kemisk förgiftning

Trä som används för att bygga utomhusstrukturer, möbler och andra föremål kan behandlas med kemikalier för att avvisa elementen. Delar av behandlat timmer kan innehålla giftiga arsenföreningar, som är giftiga mot hundar och människor. Att tugga vedet är säkert farligt, men din hund kan bli sjuk genom att äta mat eller dricksvatten från ytan, enligt Partnerskap för djurskydd.

Vanliga tecken på arsenförgiftning hos hundar inkluderar:

  • Brist på stabilitet när du står eller går.
  • Allvarlig matsmältningsbesvär.
  • Känslighet mot beröring eller smärta, vilket ger aggressiva reaktioner.
  • Förlust av medvetandet.

Fysisk skada

När din hund gnider bort på en pinne eller bit av trä, kommer han alltid att bryta av små bitar. Dessa fragment utgör en allvarlig hälsorisk, som de kan bli inlagd i hans hals eller mage. I vissa fall punkterar splinterna matstrupen eller matsmältningsorganet, vilket kan vara dödligt utan snabb medicinsk intervention.

Ta omedelbart din hund till veterinären om du märker symptom på inre skada, till exempel:

  • Blödning från munnen, inklusive tandköttet eller tungan.
  • Arbetad andning åtföljd av gagging eller hosta.
  • Blod i avföringen.
  • Whimpering, agitation eller andra tecken på smärta utan någon uppenbar orsak.
  • Undvikande av mat eller vatten.

Förebyggande av träskador

Säkra alternativ

Uppmuntra ditt husdjur att leka med säkra leksaker som är utformade för hundar. Prova några olika typer för att hitta de som din hund tycker om. Chew leksaker, gummi ben och bollar är bara några av de tillgängliga hos din lokala djuraffär. Ta bort fallna pinnar och grenar från din gård regelbundet för att hålla din hund från att komma tillbaka till sin gamla vana.

Diagnostisk kompulsiv sjukdom

Vissa hundar utvecklar tvångsmedel för att äta eller tugga på foderfria föremål, ett tillstånd som kallas pica. Medan tuggning på slumpmässiga föremål är en normal utvecklingsfas för valpar och hundar, kan vanan bli ingreppad till punkten dysfunktion. Om din hund visar en omättlig tvång för att konsumera träobjekt, ta honom till veterinären för en checkup.

Pica kan vara en näringsbrist i din hunds diet, enligt American Society for Prevention of Cruelty to Animals. Det kan också härröra från infektioner, hormonell obalans och parasiter, liksom stress och neurologiska störningar.


Video: JFK Assassination Conspiracy Theories: John F. Kennedy Facts, Photos, Timeline, Books, Articles

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Suger En Mops

✔ - Alla De Bästa Black Friday & Cyber ​​Monday Deals På Pet Stuff

✔ - 16 Överraskande Fakta Om Hundens Graviditet Som Du Behöver Veta


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!