Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Effekterna Av Att Mata Rökt Kött Till Hundar?

Många tycker att mata ett hundbordsskrot är en belöning för hunden.


Många tycker att mata ett hundbordsskrot är en belöning för hunden. Medan hunden kan njuta av skrotorna, är inte all mänsklig mat säker för konsumtion av hund. Vissa livsmedel, såsom rökt kött, har en oönskade hälsorisk för husdjur och bör begränsas eller till och med elimineras från ett husdjurs diet.

Vad är effekterna av att mata rökt kött till hundar?: eller

Natriumjonförgiftning

Vad är effekterna av att mata rökt kött till hundar?: kött

Rökt kött är i allmänhet saltat eller gnidas med kryddor eller örter och har sålunda en hög natriumnivå. För mycket salt kan få din hund att få natriumjonförgiftning. Symptomen på natriumjonförgiftning är kräkningar, hög feber, extrem törst, diarré, tremor och anfall. En måttlig mängd naturligt salt är en del av en hälsosam kost för hundar, men alltför mycket salt och kryddor kan ha allvarliga hälsorisker. Det är bäst att undvika att mata högt saltmat till hundar, men om du måste ge din hund rökt kött, skölja det för att ta bort extra salt och kryddor.

pankreatit

Vad är effekterna av att mata rökt kött till hundar?: rökt

Överskottsfett från kött kan också orsaka allvarliga hälsoproblem för hundar. Rökt kött är i allmänhet fet köttfärs, och feta livsmedel kan öka hundens chans att utveckla pankreatit. Enligt veterinär Holly Nash, "Hundar med dieter med hög fetthalt, hundar som nyligen har kommit in i papperskorgen eller har matats bordsskrot eller hundar som" stjäl "eller matas fettiga" folkmat "verkar ha en högre förekomst av sjukdomen. " Några symptom på akut pankreatit är en ömma buk, aptitförlust, kräkningar och lösa, feta, gula tarmrörelser. Innan du matar ett hundrökat kött, var noga med att köttet är lutigt och att eventuellt synligt fett har trimmats bort. Minska risken för din hund genom att hålla sin rökt köttkonsumtion till ett minimum.

Fetma

Vad är effekterna av att mata rökt kött till hundar?: mata

Feeding hundar rökt kött som är höga i natrium och fetter kan också leda till fetma. Fetma hos hundar kan vara livshotande, med hälsoproblem som diabetes, gemensamma problem, hjärtsjukdomar, högt blodtryck och högre risk för cancer. Det är bäst att foder hundar endast livsmedel som är speciellt gjorda för hundar. Oavsett om det är en hemlagad blandning eller en inköpt blandning, är dessa livsmedel mycket säkrare och hälsosammare för ditt husdjur. Mänskliga livsmedel är inte en hunds bästa vän.

Hundhälsosam dieter

Vad är effekterna av att mata rökt kött till hundar?: rökt

För den bästa hunden lämplig diet besök den lokala veterinären. Precis som människor är hundar individer med egna allergier och kostbehov. En mat en hund kan tolerera, kan göra en annan hund våldsamt sjuk. Stick med godis som gjordes speciellt för hundar för att undvika hälsofrågor. Om du måste ge rökt kött till din hund, förbered det hemma och ta noga med köttet och undvik att tillsätta salt eller kryddor.


Video: Dean Lewis - Be Alright (Official Video)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Döda Knölar I Hundar

✔ - Varför Hundens Ögon Blir Tårig Och Färgad

✔ - Fakta Om Mexikanska Walking Fish


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!