Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är De Mest Sällskapliga Reptiles?

Har du någonsin tänkt på en reptil som ett socialt djur?


Har du någonsin tänkt på en reptil som ett socialt djur? Titta bara på deras evolutionära förfader-dinosauren. Det fanns en mängd dinosaurier som strövade landet, jagade och ätit i besättningar eller förpackningar. Men det är inte allt! Glöm inte att den närmaste släktingen till dinosauren antas vara fågeln (följt av krokodillen) och fåglar som faller i en reptil undergrupp är mycket sociala djur.

Vad är de mest sällskapliga Reptiles?: reptiles

Så hur social är reptilerna själva? Det verkar som om inte många ryggradsdjur är sällskapliga (åtminstone inte till andra av deras art.) Moderna reptiler finns vanligtvis inte i grupper och när de är är det främst på grund av sexuella uppmaningar som är inriktade på reproduktion. Denna ensamma natur kan utgöra Ett problem för husdjursägaren som vill äga mer än en reptilslag och att bo i mer än en i samma område kan leda till att djuret stressas. Vissa ödlor och ormar borde aldrig vara inrymda på grund av risken att slåss (vuxna manliga leguaner är ett utmärkt exempel.) När det gäller sociability, finns det faktiskt många reptiler som är sociala mot människor, ormar ingår! Här är några av dem:

Den skäggiga draken

Den mest sällskapliga reptilen verkar vara en ödla som kallas den skäggiga draken. Angivligen gör denna vänliga ödla ett mycket bra husdjur som verkligen gillar mänsklig interaktion och uppmärksamhet. Ofta är skäggiga drakar inte kompatibla med andra Bearded Dragons (som står i motsats till Gecko, som finns på vår lista, som tycks komma överens med andra av deras art), även om den skäggiga draken tolererar att hanteras utan problem.

Geckos

Geckos är ett undantag från den ensamma regeln. Att hyra en grupp honor med en man är en vanlig praxis, särskilt för aveländamål. Observera dock att det fortfarande står anledning att bostäder mer än en man i samma omslagsplats kan leda till strider. Grekos är dock inte så aggressiva och de tolererar hanteringen väl.

Sköldpaddor och sköldpaddor

Sköldpaddor kan hysas tillsammans om de är lika stora och inte nipper varandra. Men mer aggressiva sköldpaddor som att snäppa sköldpaddor, lera sköldpaddor, sköldpaddor i sköldpaddor och sköldpaddor med sköldpaddor bör bara vara inrymda med sköldpaddor av liknande storlek och art.

Sköldpaddor och boxsköldpaddor brukar vara inrymda med liknande sköldpaddor i grupper, men använd en mycket stor bur. De mest skonsamma är sköldpaddor och sköldpaddor som kan hysas tillsammans utan problem på grund av sin skonsamma natur. Det är fortfarande lämpligt att observera dessa sköldpaddor för eventuella negativa tecken och sedan vidta lämpliga åtgärder (bara vid negativa interaktioner.)

Den argentinska Tegus

Denna mycket intelligenta ödla är allmänt känd för att söka mänsklig kärlek som en hund eller katt. Denna omnivorösa reptil är den största arten bland tegus ödla. De är ganska fina som vuxna och kan till och med vara hemma! Om de är väl omhändertagna kan de leva i 15 till 20 år; om de inte brydde sig om de kan bli mycket aggressiva. Också viktigt att nämna är att om du har mindre husdjur i ditt hushåll som en hamster eller gerbil, är det lämpligt att hålla dem på avstånd från denna ödla. En argentinsk Tegus kan inte lita på små djur!

Blue Tongue Skink

Denna ödla (med en livslängd på 15 till 20 år) kan växa från 18 till 24 tum. Det här är ett bra husdjur ödla för nybörjare eftersom skinken har en bra disposition och bra personlighet. Även om de kan bli bra med människor, är det tillrådligt att hålla både ungdomar och vuxna skinka i separata höljen. Det kan vara möjligt att hålla två kvinnor eller en man och en kvinna tillsammans med noggrann övervakning. Om de slåss bör de placeras i separata burar. Manspersoner ska aldrig någonsin hållas ihop.

Ball Python

Jag måste säga att Ball Python är förmodligen det mest populära valet för en ormälskare att göra. De är lite blygta men de hanterar fångenskap väl, komma i en mängd olika färger och de är en liten storlek (för en Python, det vill säga.) De genomsnittliga 3 till 5 fot i storlek för honan och 2 till 3 fot för hanen. De kan leva i 40 år eller mer, så få din vilja i ordning om du tänker äga en (bara i fallet.) Det tar ett tag för dig att upprätta en anslutning till din bollpyton eftersom de i början är blyg och otillräckliga. Men när du upprättar den förtroendet, verkar de tycka om att hanteras. Den bästa tumregeln med en orm är, om det ser ut som det kommer att slå till, låt ormen ta lite tid att lösa sig innan man plockar upp den.

Corn Snake

Denna fina orm gör det till ett utmärkt val för den första gången ormägaren. De är lätta att ta hand om och de växer inte för stora. En annan vackert färgad orm, majs ormen är lätt att hantera och detsamma gäller vård. Corn ormar kan växa upp till ca 3 till 6 fot och leva i 15 till 20 år. Var försiktig med deras bostäder eftersom de är fantastiska "Houdini" flyktingartister!
Naturligtvis, med de flesta av de ovan nämnda reptilerna, bör du kolla med din lokala stad, stad eller by, om lagligheten av att äga exotiska husdjur i ditt specifika område.


Video: YOUR INNER GEMINI ♊ (ASTROLOGY, SIGN, LOVE, AND MORE)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Om Catahoula-Great Dane Mixes

✔ - Hur Ofta Går En Valp På Dig?

✔ - Bracco Italiano Hundras Fakta Och Information


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!