Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Tecknen En Inomhuskatt Är Lycklig?

Inomhuskatter spenderar sina dagar, nappar, äter och blir bortskämda med godis och kramar. Lyckliga dem! Kolla in dessa telltale tecken på att du har en lycklig inomhuskatt.


Carefree Kitten, Sleeping Kitten, Bengal Kitten Sleeping

Oavsett om du har en inomhuskatt eller en utomhuskatt, är din främsta prioritet att hålla din kattvän glad och hälsosam. Medan utomhuskatter får njuta av friluft och har mycket mer utrymme att vandra, betyder det inte att inomhuskatter är avsedda för elände. När allt kommer omkring, får kattungar njuta av varma tuppar på solstrålade mattor.

MEOW: Varför katter gillar att sova på toppen av dig

Hur kan du berätta om din inomhuskatt är nöjd med hennes livsstil? Det här är tecknen på att din katt är nöjd med livet på insidan.

Inomhus mot utomhuskatter

Utomhuskatter får komma och gå i ett hushåll, medan inomhuskatter spenderar majoriteten av sin tid inuti. Inomhuskatter är i allmänhet större än utomhuskatter och skur nästan året runt (utomhus katter sänder om en gång om året). Inomhuskatter lever också mycket längre statistiskt. Men trots alla skillnader kräver alla katter en kärleksfull, säker och rolig miljö.

Hög Angle View Of Cats At Doorway

Du kanske undrar om din inomhuskatt är innehåll som spenderas varje dag inom ramen för ditt hem. Lyckliga katter, oavsett var de spenderar merparten av sin tid, kommer att mja, spinna, leka och ha hälsosamma aptit.

MER: Hur katter väljer sin favoritperson

För inomhuskatter är det speciellt tecken på att de är glada och blomstrande, även om de finns inom hela dagen.

Lyckliga inomhuskatter spelar med leksaker och interagerar med sin miljö.

Inomhuskatter sover i genomsnitt 13-16 timmar per dag. Oroa dig inte, din kattunge är inte lat. Denna mycket sömn är en kritisk del av kattutvecklingen och avgörande för att fylla på sina kroppar. När din inomhuskatt är vaken, borde hon dock spendera lite tid! En glad inomhuskatt kommer att ta dig tid att leka med interaktiva leksaker. Dessa leksaker ger mental och fysisk stimulans. De förhindrar tristess och hjälper till att främja fysisk aktivitet. Om din katt stöter på gummimus eller pawing vid flygande fjädrar vet du att hon aktivt använder sin kropp och hjärna, som är sanna tecken på tillfredsställelse.

Små kattunge spelar med ett kattträd

Lyckliga inomhuskatter skrapar (så få ett repor).

Tillsammans med leksaker ger skraplotterna din kattkritisk stimulering inomhus, så att utomhuskatter kan kliva av träd och andra grova ytor. Katter har en naturlig instinkt att skrapa, och de kommer att släppa denna energi (även om det betyder att de måste använda din soffa). Skrapa stolpar skyddar dina möbler från kattklockor och ger katten en chans att uttrycka sina naturliga uppmaningar.

Din inomhuskatt är säker på att vara glad när hon får handla på sina naturliga instinkter, även i ett begränsat utrymme. Om din katt är "jakt" leksaker och kliar på inlägg, gläder hon sig lyckligt i sitt naturliga beteende.

Katt som hänger på Skrappost

Inomhuskatter behöver en kompanjonskatt.

I hem med mer än en katt borde du se ett par lyckliga katter. Husdjur kräver en anpassningsperiod för alla familjemedlemmar och efter en tid faller syskonkattar i rutiner och växer till kärlek och beror på varandra. En inomhuskatt med en följeslagare har möjlighet att interagera med ett annat djur, vilket är något utomhuskatter får göra hela tiden.

MER: Behöver jag anta två katter tillsammans?

Om din katt blir överens med hennes syskon är detta ett tecken på att hon är bekväm och nöjd i sin omgivning. Om din katt är avslappnad med människor och djur, kan du ha slagit kitty jackpotten och säkert ha en glad katt på dina händer.

En katt grooming en annan katt på stolen

Lyckliga inomhuskatter stirrar på allt.

Ser din inomhuskatt på TV eller stirrar ut genom fönstret? Detta kan vara ett tecken på lycka. Återigen är stimulering ett viktigt tecken på tillfredsställelse. Efter dessa långa tupplurar kommer en glad katt att sitta i hans eller hennes favoritfönster och se världen gå vidare.

Katt tittar genom fönster hemma

Slutsats

Inomhus och utomhus katter är säker på att låta dig veta att de är glada genom sitt kroppsspråk. De lyfter huvudet högt upp och låt dig gnugga toppen av huvudet. Glada katter mjuka och spinna, och de kommer att ge dig kramar för dagar. Inomhuskatter visar speciellt deras lycka med ett ordentligt balans mellan vila och lek. De sover som deras liv beror på det (vilket de gör). Medan den är vaken kommer en glad inomhuskatt att hoppa, skrapa och slå. Denna uppvisning av naturliga instinkter är säker på att peka på en innehållskatt.


Video: Scania Interlink

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Blödande Röd Bump På Hundar

✔ - Vad Matar En Ammande Hund

✔ - Ska Jag Få En Hamster Eller En Marsvin?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!