Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Behandlingarna För Fotsvamp Och Jäst I Hundpottar?

Jästinfektioner och fotsvamp kan förekomma hos såväl hundar som människor, och är generellt resultatet av en kost som är hög i jäst.


Jästinfektioner och fotsvamp kan förekomma hos såväl hundar som människor, och är generellt resultatet av en kost som är hög i jäst. Kroppen vänder kolhydrater till socker, därför bör din hund undvika en högkolhydratdiet medan den behandlas för jästinfektion. Foder henne en diet rik på lågglykemiska grönsaker istället för saker som potatis, majs, ris och vete, som alla är kolhydrater. Använd hemlagad sköljning och salvor som ordinerats av veterinärer för att behandla jästinfektioner på hundspotar. En hunds fuktiga tassar skapar en idealisk miljö för att jäst ska trivas.

Collie Hund på hundsäng

Behandla din hund så snart du märker tecken på jästinfektion.

Kommersiella behandlingar

Kommersiella behandlingar för fotsvamp i hundpottar inkluderar svampschampo och krämer och salvor som innehåller steroider som ketokonazol och itrakonazol. Tvätta hundens hud och tassar med shampoo först. Efter shampooing, applicera svampsalvor till drabbade tassar och linda dem med bandage. Om du inte kan hålla bandage på din hund, ska djuret förbli inomhus i tre eller fyra dagar tills potarna läker.

Svavelbehandling

Svavelbaserade tvålar och schampon är effektiva vid härdning av jästinfektioner i hundspotar. Bada tassarna i tvål eller schampo minst två gånger per vecka tills svampen har klarat sig.

Äppelcidervinäger och vit vinäger

Rå, obearbetad äppelcidervinäger fungerar som en effektiv sköljning vid behandling av någon jästinfektion, inklusive de i hundpottar. Använd ca 1 kopp äppelcidervinäger i 1 liter vatten för att skölja. Om din hunds tasspuddar är uppdelade eller på annat sätt innehåller öppna sår från överdriven bitning, avstå från att använda sköljningen, eftersom det kommer att brinna och orsaka irritation på tassarna. Ett annat alternativ är att använda 1 till 4 koppar vitt vinäger och 1 kopp väteperoxid i en gallon vatten för att behandla jästöverväxt i tassar. Båda behandlingarna ska ges en eller två gånger dagligen tills infektionen rensas upp.

Ytterligare behandlingsalternativ och tips

Du kan också använda citron för att göra en effektiv anti-svampspolning. Använd samma mått för citron som äppelcidervinäger. Ett annat alternativ är att använda 20 droppar pepparmynta eterisk olja i en gallon vatten för att behandla jätte tassar, eller använd ett tea tree oljeshampo för att bada din pooch. Om du använder citron som jästbehandling, notera att det kan bleka mörkt hundshår. Undvik sköljning i hundens ögon. Använd en konskrage för att förhindra att hunden ständigt slickar och biter i sina tassar. Håll din hund borta från fuktiga områden medan hon behandlas för svamp.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vet Hundar När Du Pratar Med Dem?

✔ - Hur Man Stoppar En Valp Från Whining

✔ - Hur Bli Av Ringorm I Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!