Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Kan Jag Ge Min Förstoppade Hund?

Hundar blir förstoppade av mÄnga olika skÀl.


Hundar blir förstoppade av mÄnga olika skÀl. Du kanske ser att din hund suger upp och spÀnner och producerar ingenting alls eller smÄ hÄrda avföring. Om förstoppningen inte löser sig om nÄgra dagar behöver hunden gÄ till veterinÀren eftersom det kan vara ett symptom pÄ nÄgot allvarligt. Under tiden finns det flera saker du kan göra för att hjÀlpa till.

Varmkorv

x

Anledningar Hundar blir förhoppna

Om din hund har lÄngt hÄr, först kontrollera pÀlsen runt hans anus. Obehagligt om det lÄter, kan pÀlsen ibland bli sÄ mattad med hÀrdade avföring att poffen helt enkelt inte kommer ut. Om sÄ Àr fallet kommer rengöring och eventuellt klippning av pÀlsen att tillÄta att allt kommer ut normalt.

Äldre hundar kan bli förstoppade. Anledningen kan vara sĂ„ enkelt som hela systemet saktar ner, men det kan ocksĂ„ indikera njure eller prostata problem. NĂ€r en hund blir kroniskt eller ofta förstoppad kallas det förlossning. Beroende pĂ„ anledningen finns det flera mediciner som din veterinĂ€r kan ordinera, inklusive bisacodyl och cisaprid.

Hundar Àter olÀmpliga saker som kan orsaka tarmobstruktion. Den resulterande blockeringen kan göra honom oförmögen att avta, eller det Àr sÄ ont att han inte vill defekera.

NÄgra medfödda problem som megakolon eller Àrrbildning frÄn bÀckenskador kan ocksÄ orsaka förstoppning.

Vad att ge din hund

Enkel uttorkning kan göra att en hund blir förstoppad. Uppmuntra din hund att dricka mycket vatten. Blanda lite lÄgnatrium köttbuljong i vattnet för att fresta henne.

Medan en sked mineralolja Àr ett standardförslag, försÀkrar vissa veterinÀrer mot det. Enligt personal hos Mar Vista Veterinary Hospital, lagras mineralolja för alltid i kroppen och kan orsaka inflammatoriskt granulom eller inhalationspneumoni vid inandning i lungorna. Ett bÀttre val Àr flera teskedar matlagning eller olivolja tillsatt till maten. De flesta hundar tycker inte om smaken av olja alls. Om din balks Àr i det, blanda i lite konserverad hundmat för att göra det mer smakligt.

Konserverad eller kokad pumpa Àr vÀldigt hög i fiber och kan ges till din hund för att hjÀlpa till med att driva saker igenom. Blanda den med konserverad hundmat om hon inte Àter den annars. Andra vanliga hushÄllsmat som kan hjÀlpa till med yoghurt (se till att du inte ger din hund nÄgot innehÄllande sötningsmedlet xylitol, vilket kan vara giftigt för hundar), kokta grönsaker eller kli av sÀd.

MÀnskliga produkter som Metamucil Àr i allmÀnhet sÀkra för hundar. Men som med nÄgon medicinering, frÄga din veterinÀr om rÀtt dosering för din hund.

Övning

Ibland Ă€r lösningen lika enkel som att ta din hund för en spring eller kraftig promenad. Övning Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt att stimulera en hunds önskan att poppa, och kroniskt underutövade hundar Ă€r ofta förstoppade. LĂ€gg hennes koppel och gĂ„ ut för en snabb promenad. Glöm inte att ta en poop-vĂ€ska med dig.


Video: HÄMTAR HECTOR HOS VETERINÄREN EFTER TRE OPERATIONER | VLOGG

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Healing Hot Spots I Hundar Med Gentian Violet

✔ - Symptom PĂ„ En Hundsallivallergi

✔ - Kan Djur Uppleva Det Övernaturliga?


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!