Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Orsakar För Tidigt Grå Hår Hos Hundar?

Vissa människor blir gråa i en ung ålder, och det här händer också hos vissa hundar.


Vissa människor blir gråa i en ung ålder, och det här händer också hos vissa hundar. Om din poochs päls börjar bli grå när han fortfarande är ung, kan det dock vara en indikation på en medicinsk sjukdom. Ta din hund till veterinären om du märker att han vänder för tidigt grå.

Vad orsakar för tidigt grå hår hos hundar?: ofta

Åldrande Process

Om din hund är äldre är grå hår ofta bara ett faktum. Det är speciellt vanligt att hundar sportar lite grå i sina nospartier. Grå i ögonen är också vanligt. Många får även gråa ögonbryn. De flesta hundar uppnår "äldre" status när de är någonstans inom intervallet 7 till 10 år, även om större hundar ofta kommer dit ännu snabbare under sina "mellersta" år. Inte bara går hundar ofta gråa med åldern, deras kappor förlorar vanligtvis lite av sin tidigare glanstjocklek.

Hypotyreos

För tidig graying är en vanlig indikation på hypothyroidism, vilket är en sjukdom som kännetecknas av otillräckliga mängder sköldkörtelhormoner. Denna graying uppträder specifikt över deras mun och näsa områden. Bortsett från graviditet vid tidig ålder visar hundar med hypotyreoid också ofta andra kapprelaterade symtom på sjukdomen, nämligen hårförlust, odödlig ökning och överdriven torrhet. När hundar har hypothyroidism tenderar deras kappa också att ta ett bristande övergripande utseende. Om du tror att det här kan vara fallet med din pooch, planera en veterinärbesök - med blodarbete - omedelbart.

Andra möjliga problem

Om det visar sig att din hund inte har hypothyroidism, kan en handfull andra medicinska tillstånd vara ansvariga för att bidra till det för tidiga grået. Din veterinär kan analysera processerna hos ditt husdjurs lever och njurar, till exempel. Hon kan också göra en mängd olika laboratorieutvärderingar för att kontrollera Cushings sjukdom, en annan sjukdom som ibland resulterar i för tidig graying. Cushings sjukdom är också ofta känd som hyperadrenokorticism.

Pigmentskift

Utanpåverkan kan ibland medföra skift i pigmenteringen av en hunds päls. Om ditt dyrbara husdjursklädsel är grått - medan andra liknande åldrade hundkappar inte är - då kan det bara vara en effekt av omgivningen och elementen, oavsett intensiv värme eller solen. Observera också att dessa förändringar i pigmentering ibland kan vara ärftlig.


Video: 9 MÅNADER GRAVID! | 24 TIMMAR GRAVID CHALLENGE - Avsnitt 1

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Tecken På Råttgift Hos Hundar

✔ - Hur Man Gör Ditt Eget Husdjursling

✔ - Hur Man Ständigt Stoppar Gästerna Från Att Mata Din Hund Den Här Säsongen


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!