Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Gör Panacur Wormer För Hundar?

Panacur, av intervet, är en bredspektrum anthelmintisk (deworming medication) som innehåller fenbendazol som den aktiva ingrediensen.


Panacur, av Intervet, är en bredspektrum anthelmintisk (deworming medication) som innehåller fenbendazol som den aktiva ingrediensen. Det används för att behandla både omogna och mogna rundmaskar samt hookworms, whipworms, bandworms, intestinal flukes och protozoa Giardia hos hundar. Fenbendazol är en bensimidizolklassdewormer.

dosering

Rekommenderad dosering är 100 milligram per kilo kroppsvikt för rutinbehandling. För hundar som väger över 30 kilo krävs en extra halv gram fenbendazol för varje fem kilo extra kroppsvikt. Panacurpulver administreras över tre dagar genom att sprinkla ett paket med önskad mängd över maten. Repeterande behandling rekommenderas var tredje till sex månader eller mer. Hundar i kennlar kan kräva behandling var sjätte till åtta veckor.

Bieffekter

Fenbendazol anses vara ganska säkert. Även vid höga doser är det vanligtvis giftfritt. Det finns liten risk för anafylaktisk chock från att behandla en tung maskinfestation, men detta beror på att parasiterna avgår i mycket stora antal. Kräkningar kan uppstå efter behandling, men detta är sällsynt. Döda maskar kan observeras i hundens avföring efter administrering. Allergisk reaktion kan uppstå. Panacur ska inte användas i en hund med känd överkänslighet mot fenbendazol. (//petplace.com/drug-library/fenbendazole-panacur/page1.aspx) (Se Referens 2 - svar på fjärde frågan på sidan.)

överväganden

Din hund kan ha maskar och visa inga yttre tecken eller symtom. En uppblåst mage från tunga maskinfektioner kan ses hos unga valpar. Ett stort antal Toxocara canis rundormer kan vara dödlig och kan till och med sprida sig till människor genom kontakt med infekterade avföring. Ett vanligt avmaskningsprogram är en viktig aspekt av din hunds hälsa och välbefinnande.

Förberedelse

Innan du använder Panacur, eller något avsmältande läkemedel, ta med en pallprov från din hund till din veterinär. Helst bör provet samlas in och tas till veterinären samma dag som din hund har lämnat den. Ett teskedstort prov är tillräckligt för testning. Vänd en liten plastpåse inuti och placera den över din hand och samla provet, vrid det inuti igen, var noga med att inte hämta någon smuts eller gräs med den. När din veterinär har bestämt typen och nivån på maskinfektion kan du sedan administrera Panacur enligt din veterinärs instruktioner.

Tillgänglighet

Panacur är tillgänglig i USA utan recept, antingen online eller hos din veterinär.


Video: How to measure ivermectin horse paste doses: simple!

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Bruna Ögonutsläpp Hos Katter

✔ - Anledningar Till Att Hundar Whine

✔ - Separera Två Hundar Som Har Bott Tillsammans Sina Hela Liv


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!