Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vilka Frukter Och Grönsaker Kan Parakiter Äta?

För en hälsosam och välbalanserad diet behöver husdjursparketter grönsaker och frukt infört i sina måltider.


För en hälsosam och välbalanserad diet behöver husdjursparketter grönsaker och frukt infört i sina måltider. Det finns mycket frukt och grönsaker som rekommenderas för din parkett, och genom att presentera en mängd hittar du vilken din paraket njuter och smälter bäst.

Stående Rose-Ringed Parakeet

En parakit perching på en gren.

Leafy Greens

Freshh grönsallad med spenat, aragula, romane och sallad

Leafy greener ger rika näringsämnen.

Petparker njuter av många olika grönsaker, men gröna grönsaker och växter ser ut som ett favoritval för många husdjur. Prova växter som maskrosor, klöver och kyckling eller vanliga grönsaker som spenat, sallader rik på näringsämnen (som romaine - undvik isbergsallat för brist på näringsvärde) och gröngröna.

Andra grönsaker

Färska morötter

45 procent av din parkettdiet ska göras gröna och apelsingrönsaker.

Parakiterna har samma smakrika grönsaker som du gör. Asparges, morötter, sötmajs och morötter är bestämda grönsaker för din fågel. Din parkett kan också gilla courgette, squash, broccoli eller pumpa. Föreningen av veterinärmedicinska veterinärer rekommenderar att 45 procent av din parkettdiet görs gröna och apelsingrönsaker.

frukt

skiv av kiwifrukter

Var noga med att skära den frukt du matar till din parkett.

Frukt är fantastiska godis för parakiter. Men som grönsaker, se till att du matar den mest näringsrika frukten till din fågel för bästa möjliga kost. Någon slags frukt som finns tillgänglig på din lokala livsmedelsbutik är perfekt för din parkett: äpplen, mandariner, meloner, bananer, tropiska frukter. Var noga med att smidigt skära frukten och sopa upp extra vätska, särskilt med saftiga tropiska frukter.


Video: Nymfparakit / Kakadua / Nymfkakadua / Cockatiel

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Bygger Ett Utomhuskatthus Från En Plastpåsar

✔ - Hur Lång Tid Tar Det För En Hund Att Smälta Mat

✔ - Hur Man Använder Humant Schampo På Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!