Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Cat Calming Spray?

KattslÀckande spray efterliknar feromoner, vilka Àr kemiska kommunikatorer odetekterbara för oss mÀnniskor, som katter slÀpper ut. Produktens pÄstÄdda effekt Àr att lugna Àngsliga katter. Det finns mÄnga olika mÀrken av kattslÀckande sprayer, som alla anvÀnder feromoner pÄ nÄgot annorlunda sÀtt.


söt liten röd kattunge

Du kanske har hört talas om kattslÀckande spray, som tycks vara allt raseri just nu. Men vad Àr det?

Precis som mÀnniskor kan katter bli stressade eller oroliga. Deras stress kan bero pÄ förÀndringar i livet, till exempel att flytta till ett nytt hem, eller det kan vara frÄn nÄgot sÄ enkelt som en smutsig soplÄda.

Vad Àr en lugnande spray?

KattslÀckande spray efterliknar feromoner, vilka Àr kemiska kommunikatorer odetekterbara för oss mÀnniskor, som katter slÀpper ut. Produktens pÄstÄdda effekt Àr att lugna Àngsliga katter. Det finns mÄnga olika mÀrken av kattslÀckande sprayer, som alla anvÀnder feromoner pÄ nÄgot annorlunda sÀtt. Ett populÀrt varumÀrke, Feliway, liknar en katt F3 ansiktsfÀromoner. Detta Àr feromonen som de lÀgger pÄ nÀr de gnuggar sina doftkörtlar pÄ ytor (som soffor eller stolar), och som markerar det doftiga omrÄdet som "sÀkert". Du ska spruta produkten pÄ omrÄden som din katt tycker om att umgÄs, som favoritbÀnkar eller stolar. (Obs! Sprida inte produkten pÄ din katt!)

Fungerar kattrÀknande sprayer egentligen?

Liksom med mÄnga husdjursmedel, finns det inga svÄra bevis för att dessa sprayer fungerar. Anecdotiskt rapporterar vissa mÀnniskor att kattslÀckande spray hjÀlper lugnet ner sin katt. Vi har emellertid inte nÄgra sunda vetenskapliga bevis för att stödja sÄdana pÄstÄenden.

MEOW: Tecken och symptom pÄ katt Ängest

De flesta av studierna om Àmnet har finansierats av tillverkarna av produkten, vilket komprometterar integriteten i eventuella studieresultat. Det finns ocksÄ en 2015-studie som tyder pÄ att ett stort lugnande spraymÀrke inte har nÄgon effekt pÄ katter alls.

Katt njuter av cuddling

Med det sagt finns det inte nÄgot som tyder pÄ att kattslÀckande sprayer Àr skadliga. De kan vara ineffektiva, men folk rapporterar att Ätminstone de luktar bra. Om du letar efter ett sÀtt att lugna en Àngslig katt, kanske du vill prova en kattslÀckande spray (om du Àr villig att riskera att prova en okunnig metod). Men om din katt verkar stressad eller orolig, ta alltid dem till veterinÀren först. DÀrefter sprutas bort med din veterinÀrs tillstÄnd.


Video: Products to calm your crazy cat ( Feliway, Calm spray, Rescue remedy)

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hundens Beteende: Peeing I SĂ€ngen

✔ - Vad Är Den BĂ€sta Kattburken För Din Livsstil?

✔ - Hem Remedies För Feber Hos Hundar


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!