Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Skillnaden Mellan En Boa Constrictor & A Python?

Huvudskillnaden mellan pythoner och boas Àr hur de producerar sina avkommor. Pythoner lÄg och inkuberar Àgg, jÀmfört med boas, som föder att leva unga.


Python och Boa Àr bland de största ormarna i vÀrlden. De har mÄnga likheter, inklusive kost, potentiell livslÀngd och hur de dödar sitt byte. Deras huvudsakliga skillnad Àr hur de reproducerar: Boa föder levande ormar jÀmfört med pytonen, som lÀgger och inkuberar hennes Àgg.

Vital Statistics

Det finns 33 arter av pythoner, strÀcker sig frÄn en kort 23 tums lÀngd till en jÀttestor 33 fot lÄng. Den minsta python, pygmien eller anthill pythonen vÀger omkring 7,4 ounces; hans kusin reticulated python kan vikt upp till 250 pounds. En boa kan vara en av 41 olika arter, allt frÄn 16 tum till 30 fot lÄng. Anaconda Àr den tyngsta boa som slÄr vÄgorna upp till 280 pund. BÄda ormarna har en potentiell livslÀngd pÄ cirka 35 Är.

Att ha barn

Kanske Àr den största skillnaden mellan boas och pythons hur de producerar sina unga. Boas föder att leva unga. Under deras utveckling Àr baby boas omgiven av ett klart membran, fÀst vid sin mors kropp med en Àggula. De ser ut genom cloacaen, omgiven av membranet som de mÄste genomtrÀnga. Efter att de slits fri Àr de pÄ egen hand, gömmer sig för att skydda sig och söka efter mat. Boas art bestÀmmer hur mÄnga barn hon ska föda, sÄvÀl som gestationsperioden. En boa fÄr föda sÄ fÄ som fyra eller sÄ mÄnga som 40 slangar med en gestationsperiod som strÀcker sig mellan 50 och 180 dagar.

DÀremot lÀgger pythoner Àgg. Nestplatsen varierar beroende pÄ python och hennes livsmiljö, men Àgg kan lÀggas pÄ marken och tÀckas med löv eller deponeras i ett grundt bo. Moderen ormar spoler uppe pÄ hennes Àgg för att hÄlla dem varma, skakningar om det behövs för att generera ytterligare vÀrme, kÀnd som termogenes. NÀr Àgget klÀcker, lÀmnar mamman, och som med baby boas, lÀmnas bebispytonerna för att klara sig sjÀlva. Pythoner ligger mellan tvÄ och 100 Àgg, beroende pÄ arten, och inkubationsperioden varierar mellan 40 och 100 dagar.

Habitat och Homes

Pythons tÀcker inte lika mycket mark som boas; De Àr strÀngt gamla vÀrlden, som finns i Australien, Afrika och Asien, medan boas Àr gamla och nya vÀrldar, som ocksÄ finns i Amerika. Med tanke pÄ Boas omfattande territorium Àr det ingen överraskning att hans livsmiljö varierar mycket. Boas som lever i torra miljöer tenderar att gravida mot underjordiska grÀv och bergsprickor, medan de som bor i skogar försöker gömma sig bland trÀdbark och lövskrÀp. Pythons ockuperar ocksÄ en mÀngd olika miljöer, bland annat grÀsmarker och savannor, regnskogar, ökenhöjder, skogar och buskar landar, tar upp bostÀder i trÀdhÄl och grenar, övergivna djurhÄl och steniga skogar. De svarthÄriga och woma pytonerna grÀver sina egna hÄl i stÀllet för att Äteruppta ett övergiven hem.

KlÀmma middag

BÄda ormarna Àr constrictorer, gripar bytet med munnen och klÀmmer ihop sina spiralformade kroppar runt bytet. Byens ben Àr inte trasiga, det Àr inte krossat. IstÀllet stramar den för att dess lungor inte kan expandera. NÀr ormarna inte upptÀcker ett hjÀrtslag, vet de att det Àr dags att Àta. BÄda ormarna svalar bytet hela, med muskulösa sammandragningar för att trycka middag ner i halsen och in i magen. Boas och pythons har ett rör i botten av munnen som tillÄter dem att andas in i luften nÀr de Àter.

Vad blir det till middag

Boas och pythons Àr bakom jÀgare, gömmer sig tills deras mÄl kommer nÀra nog att tas med en snabb strejk. De kan kÀnna sitt byte genom temperaturkÀnsliga skalor runt sina munnar, eftersom de kÀnner djurets vÀrme. Deras luktsinne gör det ocksÄ möjligt för dem att plocka upp ett djurs doft. Boas Àter grodor, ödlor, gnagare, fÄglar och smÄ till medelstora djur som svin, possums och rÄdjur. Anacondas kan Àta större djur, inklusive en ung tapir. Pythoner Àter pÄ samma sÀtt.


Video: Difference Between Boa and Python

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - NĂ€r Byter Yorkies FĂ€rger?

✔ - Hur Man Identifierar En Persisk Katt

✔ - Hur Man Hittar En Förlorad Kinko I Huset


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!