Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Skillnaden Mellan Ett Hund- Och Kattpawtryck?

NÀr du spÄrar spÄr i sand eller snö kanske du undrar vilken typ av spÄr det Àr och om det Àr ett hund- eller kattpottryck.


NÀr du spÄrar spÄr i sand eller snö kanske du undrar vilken typ av spÄr det Àr och om det Àr ett hund- eller kattpottryck. Det finns nÄgra enkla sÀtt att skilja mellan de tvÄ. Att veta anatomi och form av hund och kattpottar hjÀlper dig att avgöra om du följer en hund eller en katt.

Vad Àr skillnaden mellan ett hund- och kattpawtryck?: eller

Feline Paw Anatomy

Feline front potar har totalt sju pads. Det finns fem digitala kuddar, en stor plantarplatta (hÀlplatta) och en liten handledsplatta. Feline backpaws har totalt fem dynor. Det finns fyra digitala dynor och en stor plantarplatta (hÀlplatta). Kattdjur har typiskt fem naglar pÄ framkÀftarna, en till den digitala kudden. PÄ grund av en genetisk störning kan vissa kattdjur ha upp till sju naglar. Felines har fyra naglar pÄ bakpoten, en till varje digital paddla.

Canine Paw Anatomy

Canine frontpoten har totalt sex pads. Det finns fyra digitala kuddar, en stor metakarpal kudde (hÀlkudde) och en karpellÄda. Kattbackbackarna har fem dynor. Det finns fyra digitala kuddar och en stor metakarpal kudde (hÀlkudde). Hundar har fem naglar pÄ framkÀftarna, en till den digitala dynan. Hundar har fyra naglar pÄ bakpoten, en till den digitala dynan. Ibland har hundar en femte spik högre upp pÄ potten som kallas daggklo och i mÄnga fall tas den bort nÀr den Àr ung.

Feline Paw Shape

Formen pÄ en tass identifieras av padsformen samt placeringen av dynorna. Den övergripande kattpoten Àr en cirkulÀr form och de digitala kuddarna Àr tÄrformade. Den kattiga plantarplattan har tre lober pÄ bakÀnden som Àr inriktade pÄ varandra och tvÄ lober pÄ framÀnden. Den mest anmÀrkningsvÀrda skillnaden Àr placeringen av de frÀmre tvÄ tÄren (eller dynorna). I kattdjur Àr de inte nÀra varandra; ett kuddeutskrift Àr högre Àn det andra.

Canine Paw Shape

Hundpoten Àr mer oval och hundens digitala kuddar Àr triangulÀra. Canine metacarpal pad har tvÄ lober pÄ bakÀnden med en lobe pÄ framÀnden. NÀr det gÀller placeringen av de frÀmre tvÄ tÄren Àr hundens tÄr pÄ linje och nÀra varandra.

TasspÄr

Medan bÄde katt och hund har fyra tÄr pÄ bÄde frÀmre och bakre fötter, visas huvudskillnaden genom att klor upptagits och utesluts i utskrifterna. Ett kattpottavtryck kommer alltid att ha klomÀrken medan kattpottavtrycket inte kommer att visa nÄgra tecken pÄ klor pÄ grund av förmÄgan att dra tillbaka dem. Om katten Àr igÄng kan klorna vara synliga.

FrÀmre spÄr Àr större Àn bakspÄr i bÄde kattdjur och hundar. Eftersom kattpottar har en tÄ (pad) som ligger framför den andra, sÄ kan du bestÀmma om det Àr den frÀmre vÀnstra eller frÀmre höger poten. Om tÄen lÀngst framÄt Àr till höger Àr det den vÀnstra poten. Om tÄen som Àr lÀngst framÄt Àr till vÀnster Àr det rÀtt tass. Canine prints har inte denna skillnad pÄ grund av att de frÀmre tvÄ tÄren Àr inriktade.


Video:

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Biverkningarna Av Panacur Hos Katter

✔ - Border Collies Vs English Shepherds

✔ - Det Kostar Inget Att Titta PĂ„ VĂ€rldens Största Hundshow


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!