Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Drontal Plus För Hundar?

Drontal plus för hundar är en bredspektrummedicin som används för att behandla vanliga tarmmaskar hos hundar och valpar: whipworms, bandworms och hookworms.


Drontal Plus för hundar är en bredspektrummedicin som används för att behandla vanliga tarmmaskar hos hundar och valpar: whipworms, bandworms och hookworms. Dessa parasiter finns i ett hunds matsmältningssystem och kan passera sina ägglarver eller kasta i hundens avföring. Den enda metoden att rensa en hund av en parasitisk infektion som orsakas av tarmmaskar är med avmaskningsmedel som Drontal Plus.

Vad är Drontal Plus för hundar?: väger

Intestinala maskinfektioner hos hundar och deras symtom

Parasitiska infektioner orsakas ofta av konsumtion av en förorenad mat eller intag av en infekterad föda utan föda (som avföring eller smuts). Drontal Plus dödar intestinala maskar som kan göra en hunds kräkningar, har diarré, upplever viktminskning och svaghet och har generell brist på energi och tråkig päls.

Behandla hundens tarmparasiter med Drontal Plus

Drontal Plus är en vanlig medicin som föreskrivs av veterinärer att döda intestinala parasiter hos hundar och valpar minst 3 veckor och väger 2 pounds. Drontal Plus-tabletter kan placeras i hundens mat eller tas i munnen. Emellertid kommer detta läkemedel i en dosdosform baserat på en hunds vikt som endast ska ges till hunden där läkemedlet ordinerades.

Hur Drontal Plus för hundar fungerar

Drontal Plus innehåller tre olika aktiva beståndsdelar: praziquantel, pyrantelpamoat och febantel. Dessa ingredienser agerar oberoende av varandra och orsakar ingen störning. Praziquantel dödar intestinala parasiter som bandmaskar genom att sönderdela huden från insidan, vilket sedan elimineras av hundens immunförsvar och utsöndras. Pyrantel-pamoat kan orsaka förlamning i parasiter som hookworms, vilket får dem att lossa sitt grepp på värdens tarmvägg. Hunden kan sedan ta sig av parasiten i sin tarmrörelse. Febantel gör parasiter som whipworms förlorar sin förmåga att metabolisera vad de äter ordentligt, vilket får dem att svälta.

Drontal Plus Dosering

Drontal Plus-tabletter för små hundar och valpar är tillgängliga för hundar som väger upp till 25 kg. Hundar som väger upp till 4 kg. ska endast ges hälften av en Drontal Plus-tablett. En dos till en hund som väger 5 till 7 kg. är 1 tablett, 1,5 tabletter ska ges till hundar som väger 8 till 12 kg och hundar som väger 13 till 18 kg. ska ges 2 tabletter. Hundar som väger 19 till 25 kg. ges en dos av 2,5 tabletter.

Drontal Plus-tabletter för medelhåriga hundar är för hundar som väger 25 till 60 kg. Hundar som väger 25 till 30 kg ska ta 1 tablett, 1,5 tabletter ska ges till hundar som väger 31 till 44 kg och hundar som väger 45 till 60 kg. måste ges 2 Drontal Plus-tabletter.

För stora hundar som väger upp till 120 kg, erbjuder Drontal Plus tabletter till stora hundar. Hundar som väger 45 till 60 kg. ska ta 1 tablett, medan de väger 61 till 90 kg. ska ges 1,5 tabletter. Stora hundar som väger 91 till 120 kg. ska ta 2 tabletter. Hundar som väger mer än 120 kg. kommer vanligen att ta 2 Drontal Plus-tabletter, såvida inte veterinären på annat sätt instruerar det.

Detta avmaskande läkemedel behöver bara tas en gång för att vara effektiv, och återbehandling med Drontal Plus bör endast schemaläggas enligt en veterinärs instruktioner.

Drontal Plus-biverkningar

Drontal Plus har en hög framgångsgrad och dess biverkningar är minimala för sällsynta. Gravida hundar ska inte ges Drontal Plus. Biverkningar hos hundar som rapporterats inkluderar förlust av aptit, kräkningar eller diarré och ökad salivation.


Video: Drontal - TV Reklam

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Varför Står Min Hund Alltid På 3 Fötter?

✔ - Hur Man Bygger En Kabelhundkörning

✔ - Vad Är Behandlingar För Diarré I Tyska Herdehundar?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!