Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Livslängden På En Teacup Yorkie?

Behovet av en teeny liten yorkshire terrier kan inte nekas - fotomöjligheterna är oändliga.


Behovet av en teeny liten Yorkshire terrier kan inte nekas - fotomöjligheterna är oändliga. Om du letar efter en handväska, finns det några saker att veta. För det första finns det ingen erkänd ras av "teacup" -hund, inklusive en Yorkie. För det andra har hundar under deras viktstandard ofta en mängd hälsoproblem och en förkortad livslängd.

Yorkshire Terrier med en vapen, vända mot, på brun bakgrund

Han är fortfarande en söt liten pojke, oavsett hur stor han får.

Yorkshire Terrier

American Kennel Club känner igen Yorkshire terrier i sin leksaksgrupp. När den uppföds till AKC: s standard står Yorkie mellan 8 och 9 tum långa och väger mellan 4 och 7 pund - knappast en tungvikt. En hälsosam Yorkshire terrier kan förvänta sig att leva mellan 12 och 15 år, men han har vissa hälsorisker i samband med sin ras, inklusive hypoglykemi, hypotyreoidism, kollapsande luftstrupen och leverdefektens portosystemiska shunt.

Göra en Teacup Yorkie

Vanligtvis refererar en "teacup" hund till en hund som är mindre än sin rasstandard, så i fallet med en Yorkshire terrier är det en hund som väger mindre än 4 pund. För att uttrycka det i perspektiv väger en teacup Yorkie mindre än halv liter mjölk i kylskåpet. Ibland kommer en Yorkshire terrier att komma in under det viktiga intervallet, utan uppgift från uppfödaren. En del uppfödare rasar dock mindre än vanliga Yorkies - "kullarna" av sina kullar - för att producera mindre än vanliga "teacup" Yorkies.

Teacup Health

Enligt Yorkshire Terrier Club of America är mindre än vanliga Yorkshire terrier utsatta för ett brett utbud av medicinska problem, förutom arveliga problem är rasen naturligt utsatt för utveckling. Kräkningar, diarré och oupptäckta fosterskador är vanliga bland teacup Yorkies. Dessutom går dessa små hundar inte bra under anestesi, vilket gör ytterligare testning nödvändig innan de genomgår jämna rutinoperationer. Deras lilla storlek gör dem också lätt skadade i händelse av fall eller påträngning. Helst skulle livet på en teacup Yorkie ligga inom samma område av sin större släkting, men dessa hundar dör ofta i en mycket yngre ålder. Det finns ingen angiven livslängd för teacup Yorkies eftersom hälsa och kvalitet kan variera mycket.

Leta efter hälsa

Teacup Yorkies - eller poodles, maltesiska, pugs, Chihuahuas eller någon annan ras - känns inte igen av någon större hundförening. Det finns ingen standard för en teacup Yorkie, så en uppfödare som säljer en teacup Yorkie kan kalla någon Yorkie en teacup. En uppfödare kan hävda att en valp är en "teacup", även om hunden kan växa till en hund i standardstorlek. Genetik, näring och sjukvård bidrar alla till en hunds vuxna storlek. Yorkshire Terrier Club of America säger att de flesta uppfödare inte kommer att odla en kvinnlig Yorkie som väger mindre än 5 pounds. Om du är på marknaden för en liten Yorkie, gör dina läxor för att se till att dina uppfödares hundar listas i Canine Health Center Database, så att du får en hälsosam valp.


Video: MALTES o BICHON MALTES - Historia, características, cuidados y salud - EADD CHANNEL

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Mycket Övning Behöver En Hund Varje Dag?

✔ - Lätt Hemlagad Formel Recept För Kattungar

✔ - Hur Man Ger Kaopectate Till En Hund


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!