Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Snönos I Huskies?

Vinter ger mer än bara kallt väder.


Vinter ger mer än bara kallt väder. När den kalla säsongen kommer, upplever vilda djur, tamdjur och människor en del fysiska förändringar. Coats förtjockas, pälsfärgsändringar, läppar blir tunna, torr hud orsakar obehag, och några hunds näsor bleknar från svart till rosa. Om din hunds näsa blir blek på vintern kan hon ha ett tillstånd som kallas snönos. Snönos kräver inte snö - och det kräver inte ens särskilt kallt väder.

närbild porträtt av Chukchi husky rasen hund på vinter backgroun

En svartvitt husky har vanligtvis en svart näsa, förutom snönos..

En blek rosa färg

Alla friska hundar ska ha fuktiga, kalla näsor. Med snönäsa kommer mörk pigment på en hunds näsa att blekna under vintern när dagarna är kortare och vädret är kallare. Snösnos är ett vanligt tillstånd som gör att näsan eller delar av den lyser till en ljusrosa färg. Det mörkar igen på våren och sommaren när dagarna är längre och vädret värms upp, enligt veterinären Debra M. Eldredge, enligt "Hundägarens hem veterinärhandbok".

Ingen snö krävs

Snösnos uppstår på vintern, med eller utan snö. Det kan vara relaterat till timmarna av mörker som är större än dagsljuset. Snödynsdepigmentering påverkar vanligtvis inte hela näsan, men verkar som en rosa eller ljusbrun rand ner i mitten av näsan. Resten av näsan behåller typiskt sin typiska färg, vare sig den är svart, brun eller leverfärgad. Enligt American Kennel Club är det okänt varför det händer, men eftersom det förekommer hos hundar som lever i varma klimat, kan kalla temperaturer inte spela en viktig roll i orsakssamband. Genetik kan vara mer sannolikt.

Vanligt i huskies

Tekniskt kallad hypopigmentering, snönos eller "vinternos" är mer sannolikt att uppträda i sibiriska huskier, andra ljusbelagda raser eller hundar med ljus päls på nosan. Förutom huskies, tyska herdar, golden retrievers, Labs och Bernese mountain dogs är vanligtvis drabbade. När hundar åldras kan färgförändringen bli permanent. Näsan kommer att vara frisk - bara blekare än tidigare.

Den tillfälliga förlusten av pigment på näsan är en kosmetisk fråga och är inte associerad med en sjukdom. Det kommer inte att skada din hund, men det kan bli ont om solbränna. Sätt solskyddsmedel på de lättare områdena i din hunds näsa innan hon går ut.

Andra depigmenteringsförhållanden

Om inte en veterinär diagnostiserar din hund med ett annat depigmenteringsläge än snönos, bör normal färg återvända på sent vår eller sommar. Om din hunds näsa blir vit, har han inte snönos - och han bör undersökas av en veterinär. Flera andra förhållanden kan orsaka missfärgning av näsan, såsom plasträttdermatit, vitaligo, sköldkörtelproblem, para-aminobensoesyra brist eller lupus erythematosus, vilket inte är vanligt i huskies. Din veterinär kan föreslå korrigerande åtgärder för var och en av dessa villkor.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Fakta Om Westie Dogs

✔ - Hur Man Trimmer Övervuxna Hundspikar

✔ - Diy: 100-, 200- Eller 300-Gallon Akvarietank


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!