Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Är Tresaderm För Hundar?

Tresaderm produceras av djurhälsobolaget merial, ett läkemedel för behandling av bakteriella öroninfektioner och bakteriella eller svampinfektioner hos hundar och katter.


Tresaderm produceras av djurhälsobolaget Merial, ett läkemedel för behandling av bakteriella öroninfektioner och bakteriella eller svampinfektioner hos hundar och katter. Tresaderm kräver recept från en veterinär. Den kommer i flytande droppar och måste kylas.

Aktiva ingredienser

De aktiva ingredienserna är tiabendazol, neomycinsulfat och dexametason. Thiabendazol är en fungicid och dödar också vissa parasiter. Neomycinsulfat är ett bredspektrum antibiotikum och dödar ett brett spektrum av bakterier. Dexametason är en syntetisk adrenokortikoid steroid; Det ingår i Tresaderm som en potent antiinflammatorisk.

Infektion orsakar

Vanliga orsaker till hudsjukdomar hos hundar inkluderar bakterierna Staphylococcus aureus, Proteus vulgaris och Pseudomonoas aeruginosa. En hund kan vara mer mottaglig för dessa bakterier på grund av en existerande oupptäckt svamphudsjukdom. En hund med öronmider kan också vara mer mottaglig för bakteriell öroninfektion.

Ansökan

Mängden och frekvensen av Tresaderm-ansökan beror på svårighetsgraden av tillståndet, vilket bestäms av veterinären. I allmänhet skulle du fukta varje hudskada med cirka två till fyra droppar två gånger om dagen, medan öron kan behöva upp till 15 droppar två gånger om dagen. Tresaderm ska endast användas en vecka eller mindre.

överväganden

Örondropparna kan inte appliceras med en trasa eller appliceras strax utanför örat. De måste gå in i kanalen. Om en hund rebeller kan ägaren kanske behöver be någon att hjälpa till att hålla hunden eller linda den i en handduk för fasthållning (en teknik som vanligtvis används med katter).

Varning

Sällan kan hundar vara känsliga för neomycin och kommer att visa rodnad och svullnad i det behandlade området för en dag eller två. Dexametason kan också orsaka sällsynta biverkningar som medför elektrolyt- och vätskeubalans. Symtom inkluderar ökad törst och urinering, kräkningar eller diarré och svaghet och letargi.


Video: Drontal Flavour Ontwormingstablet Grote Hond 2tabl

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Skapar En Whelping Box För En Shih Tzu

✔ - Varför Äter Katter Solrosfrön?

✔ - Hur Man Behandlar Njursjukdom Hos Hundar


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!