Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vilka Pet Reptiles Kan Leva Tillsammans?

De flesta reptiler - inklusive ormar, ödlor och sköldpaddor - trivs inte bra med andra arter.


De flesta reptiler - inklusive ormar, ödlor och sköldpaddor - trivs inte bra med andra arter. Medan vissa kan samleva med grodor eller salamandrar, Àr dessa varelser amfibier, inte reptiler. Den viktigaste faktorn Àr den mest uppenbara - se till att reptilarter inte Àter eller attackerar varandra. Djurdjurens reptiler mÄste ocksÄ trivas i samma livsmiljö och liknande temperaturer. HÄll ofta koll pÄ dina reptiler sÄ att du kan ta bort aggressorer omedelbart.

Green Leguan (Leguan Iguana)

Stor, fÀrgglad leguan

MĂ€n och kvinnor

Jemen kameleon

Kameleon pÄ blad

Med reptiler Àr det inte bara en frÄga om olika arter som Àr fredligt samboende. I naturen samlas nÄgra manliga och kvinnliga reptiler bara för att uppfödas, spenderar resten av sina liv i skilda delar. Att lÀgga motsatta könsreptiler tillsammans 24-7 kan innebÀra problem - men det kan ocksÄ samlevnad av samma kön. Kameleoner föredrar att leva ensam, med mannen som bor hos kvinnan bara en kort stund att kompisera. Om du lÀgger tvÄ manliga kameleoner ihop, kommer striderna troligen att uppstÄ. Manliga leguaner kanske inte bara attackerar andra mÀn, utan ocksÄ mÀnniskor. Kvinnor av samma ödla arter kan ofta leva tillsammans, som kan en man och flera honor.

Ormar och ödlor

Garter Snakes parning

Garter ormar samboende

De flesta ormar bor ensam. Vissa arter kan dock leva med andra ormar och till och med vissa ödlor. TÀnk pÄ att de flesta ormar krÀver en nÄgot lÀgre temperatur för att trivas Àn ödlor, vilket innebÀr att du mÄste tillhandahÄlla olika omrÄden av ljus och vÀrme i tanken eller höljet. Olika typer av rÄnar ormar kan samexistera. SÄ kan rÄttor ormar. Det Àr dock bÀst att skilja rÄttor ormar nÀr de matar levande eller döda byte. Grova gröna ormar kan framgÄngsrikt samleva med anoler.

Friluftsliv

Bearded Dragon Lizard Eating

SkÀggig drake som Àter mask

Om du har klimat och utrymme för utomhusreptilhyllor, kan du lÀgga kompatibla arter i stora utrymmen. SkÀggiga drakar kan dela utrymme med sköldpaddor, som de gör i Wisconsin Lincoln Park Zoo. Dessa reptiler förbrukar i första hand en kost av frukt och grönsaker, sÄ det kan dela varandras mÄltider. Den skÀggiga draken krÀver ocksÄ att vissa insekter ska munch pÄ en eller tvÄ gÄnger i veckan.

Art övervÀganden

Sidoprofil av tvÄ leopardkakor pÄ en sten (Eublepharis macularius)

TvÄ leopardkakor pÄ rock

Att blanda vissa ödemarker kan fungera om du planerar ditt terrarium eller hölje noggrant. De flesta ödlor krĂ€ver en temperatur som strĂ€cker sig frĂ„n 85 till 95 grader Fahrenheit. Jord- eller jordboende, ödlor kan ofta leva med jordbruks- eller trĂ€dboende arter. Med tanke pĂ„ tillrĂ€ckligt med utrymme bör de tvĂ„ typerna sĂ€llan interagera. ÖvervĂ€ga ödla beteende, och undvik bostĂ€der dominerande ödlor med undergivna arter. Ta Ă€ven kost, vuxen storlek och om ödlan Ă€r en öken eller en tropisk art i beaktande. Även om markbundna och arboreala typer kan samexistera, Ă€r det inte sant för tropiska och ökenarter. Miljön, oavsett hur vĂ€l utformad, kommer att vara otillrĂ€cklig för minst en av dem.


Video: MY NEW TOAD!!

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Vet Om Man Har En Manlig Eller Kvinnlig Kanarie

✔ - Hur Man BestĂ€mmer NĂ€r Hundspann Är Ett DĂ„ligt Tecken

✔ - Hur Man AnvĂ€nder VinĂ€ger För Att FĂ„ Skunk Lukt Av En Hund


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!