Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Ska Man Göra Om En Hund Äter Antbetefälla?

Antfällor kan verka som vardagliga element runt ditt hem, men de kan hålla dolda faror för hundar. Om din hund åt en myra, inte panik. Men förstå de faror som dessa bete fällor kan hålla för hundar, och vet vilka tecken att titta på för den signalen din hund behöver veterinär hjälp.


Att sätta ut myror för att försöka få ditt hemmyrproblem under kontroll kan verka som en vardaglig karaktär, men om du har en hund vill du tänka två gånger om det beslutet. Hundar lockas ibland till dessa fällor, och en ambitiös hund kan till och med äta dem. Om din hund äter en antfälla, finns det några potentiella problem som du bör vara medveten om för att hålla din hund säker och hälsosam.

Dalmation av en stol

Vad ska man göra om en hund äter antbetefälla?

Myr bete fällor och toxicitet

Om din hund åt en myra, kan din första reaktion vara panik, oroa dig för giftighet eller matförgiftning. Var inte panik än. Enligt hundens hälsoproblem är den goda nyheten att de flesta myrbete fällor är minimalt giftiga för hundar. Antbetefällor tenderar att innehålla ingredienser såsom borsyra, abamektin och indoxakarb men i mycket låga koncentrationer.

Förutom dessa ingredienser innehåller många fällor tillsatta ingredienser som är frestande för myror. Dessa ingredienser tjänar att bete myrorna till fällorna och kan vara god mat som socker, brödsmulor och till och med jordnötssmör. Det är troligt att dessa betesmaterial som lockade hunden till fällorna i första hand.

Det här är inte att säga att din hund inte kommer att uppleva något obehag när du tar in fällorna. De aktiva ingredienserna och betesingredienserna kan orsaka kräkningar och diarré, även om dessa symtom ska vara milda och bara varade i några timmar.

När ska man ringa giftkontroll

Om du är osäker på ingredienserna i en myrbete, är det en bra idé att ringa giftkontroll. De kan ge dig råd om eventuell toxicitet hos din hund och kan också berätta vilka steg du ska ta om din hund behöver akut behandling. De flesta antbetefällor har låga koncentrationer av giftiga material, men den exakta risken som du kommer att hantera beror på de specifika fällorna, hur många hundar du har intagit och din hunds storlek.

Om du bestämmer dig för att ringa förgiftskontroll, var förberedd med så mycket information som möjligt. Försök att få märket och modellen av myran klar. Om du har andra myror som kom i samma paket kan det hjälpa representanten att få tillgång till den information du behöver snabbare.

Ytterligare bekymmer

Det är en lättnad att höra att giftighet sannolikt inte kommer att bli ett problem om din hund åt en myra, men det finns en annan potentiell risk för att vara orolig. Enligt Wag!, Kan plastskåpet i myskinnan vara farligare för din hund än de gifter som fällan innehåller.

Faren ligger i huruvida din hund sätter in hela plasten eller om hon stryker den i bitar. Plastet kan vara skarpt och kan skapa allvarliga problem i hundens matsmältningsorgan. En fältsvallad helhet kan skapa intestinal obstruktion, eller skarpa kanter eller bitar kan skada din hunds tarmkanal.

Din första reaktion kan vara att försöka få din hund att kräka upp fällan, men det kan också vara skadligt. Om din hund har strimlat plasten kan plaststyckena skada din hunds matstrupe som din hund kräkar.

Söker veterinärhjälp

I vissa fall kan du behöva ringa din veterinär och planera ett möte för hjälp. Om din hund har intagit en hel fälla och du är orolig för skarpa bitar som skadar din hund, kontakta din veterinär om den bästa åtgärden att ta.

Om du märker symptom som kräkningar, slöhet, spänning eller brist på aptit kan fällan orsaka problem. Ring din veterinär omedelbart och ta in din hund för att bli utvärderad.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Ska Du Göra För Roligt Med Din Sköldpadda?

✔ - Vad Är Fördelarna Med Torskleverolja För Katter?

✔ - Så Här Gör Du För Att Din Katt Får Noggrann Övning


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!