Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vad Ska Man Göra Om Nyfödd Pup Inte Andas

Om du bryr dig om en gravid hund är det viktigt att veta hur man hanterar en nödsituation innan arbetet börjar, inklusive hur man hjälper en nyfödd valp som inte andas.


Om du bryr dig om en gravid hund är det viktigt att veta hur man hanterar en nödsituation innan arbetet börjar, inklusive hur man hjälper en nyfödd valp som inte andas. Håll din veterinärs nummer till hands och ring direkt om du märker ett problem. Under tiden kan du dock rädda valpens liv genom att ge räddningspusten.

Vad ska man göra om nyfödd pup inte andas: inte

Placental Membran

Under en normal födelse kommer moderhunden att ta bort placentalmembranet eller säcken från valpen så snart den är född. Om säcken inte är helt avlägsnat kan valpen ha svårt att andas. Tår öppnar membranet om det är stängt och, om det redan var öppnat eller stängt, torka bort eventuella rester på valpens mun och näsa med en ren handduk.

Clear Airways

Fluid i valpens näsa, hals eller luftvägar kan göra det omöjligt för honom att börja andas på egen hand. Rensa luftvägarna genom att hålla honom ordentligt i en vinkel som håller huvudet vänd nedåt. Använd en glödspruta för att suga vätskan ur valpens näsa och mun. Om nödvändigt, placera valpen säkert mellan båda händerna, med ett par fingrar ovanpå huvudet och sväng honom i en bred nedåtgående båge mellan benen för att lossa och ta av vätskan. Var försiktig när du utför denna procedur och släpp inte valpen eller låt huvudet flotta runt och orsaka skada. I en nödsituation kan det emellertid snabbt rensa vätska från valpens luftväg. Vätskan måste vara klar innan du försöker stimulera andningen.

Gnuggning

När en moderhund lickar sin nyfödda valp, stimulerar den sitt andningsrespons. Skapa samma svar genom att gnida honom kraftigt över hela kroppen, särskilt på hans sidor, med en ren handduk. Även om valpen verkar bräcklig måste gnidningen vara kraftfull, särskilt om han inte andas alls. Efter 15 till 20 sekunder, kontrollera om gnidningen har framkallat ett svar. Om det inte får honom att andas, fortsätt för att rädda andetag.

Räddningspassar

Placera dina läppar över valpens nosparti, täta både näsan och munen och blås försiktigt. Tvinga inte luften för hårt, och andas inte helt eftersom en valp lungor är små och kan hålla bara en liten mängd luft. Om valpen har hjärtslag, gnid honom med en handduk i 15 till 20 sekunder och upprepa andningen tills han andas själv. Om du inte upptäcker ett hjärtslag lägger du valpen på en fast yta, vikar handen runt valpens bröst strax under frambenen och trycker snabbt flera gånger i rad. Upprepa andning, gnidning och kompression tills valpen andas själv eller i 20 minuter. Om han efter 20 minuter inte andas på sig själv är det osannolikt att han kan återupplivas.


Video: Maroon 5 - Girls Like You ft. Cardi B

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Det Rätta Sättet Att Beräkna Hundåren

✔ - Mörk Avföring Hos Hundar

✔ - Kan Hundar Falla Av Kärlek Med Sina Ägare?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!