Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Vilka Typer Av Frukter Och Grönsaker Kan Fågeln Äta?

Fåglar drar nytta av en mängd olika frukter och grönsaker, som ger vitaminer, mineraler och kolhydrater.


Fåglar drar nytta av en mängd olika frukter och grönsaker, som ger vitaminer, mineraler och kolhydrater. Fåglar bör erbjudas en storleksanpassad servering av färsk, tvättad frukt eller grönsaker varje dag, tillsammans med deras artspecifika, näringsbalanserade pellets. Äta är en form av underhållning och berikning för hushållsfåglar. När fåglar är bekanta med och accepterar vissa frukter och grönsaker, kommer de att njuta av att äta och hantera många frukter och grönsaker.

hungrig papegoja

Melon är en söt behandling för papegojor.

Presentera frukt och grönsaker

Fåglar kan vara kräsna ätare och kanske inte prova en mat som de aldrig sett eller luktade. För att införa fåglar på nya livsmedel, ge dem samma mat flera gånger tills de blir vana vid det. Försök att locka dina fåglar att prova nya matar genom att hänga maten från sina perches, smaka på det i deras närvaro, göra ett stort krångel över hur läcker det är, spela spel eller komma på andra sätt att göra maten önskvärd. Innan du ändrar din fågels diet, se till att hon är frisk. I hennes artikel, "20 saker du måste veta om näring", säger Dr. Margaret A. Wissman att ta din fågel till en veterinär för en undersökning och diskutera rekommendationer för en diet baserat på din fågels specifika behov.

Variety och underhållning för fåglar

Fåglar älskar variation och kommer ha roligt att söka efter bitar av mat som du har gömt i lådor eller rör. Presentera maten med olika former, storlekar och texturer. Lägg till deras intresse genom att ge dina fåglar grönsaker och frukter som är skalade och ospeglade, mjuka och hårda eller placerade på spettar. Att arbeta för att skaffa sin mat som de skulle i naturen, skulle kunna få fram sin födande instinkt. Utan mentala utmaningar och stimulans av deras sinnen kan fåglar utvecklas dåliga vanor för att motverka tristess. Introducera utmanande livsmedel, som broccoli, majs på cob och apelsiner. Dessa livsmedel kräver ansträngning och ger trevliga avvikelser.

Färska frukter

Färsk frukt är näringsrikare än fryst eller konserverad frukt. Efter noggrant tvättning, kan du skära upp frukt före tid och kyla bitarna i förseglade plastpåsar eller behållare. Föreslagna frukter inkluderar cantaloup, päron, bananer, mango och papaya, kiwi, ananas som har blivit dethorned, granatäpple, druvor och persimmons. Citrusfrukter, som apelsiner, mandariner, grapefrukt och citroner är sura och bör ges i mått och i små portioner. Stenfrukter, som persikor, nektariner, aprikoser, körsbär och plommon är bra för att ge fåglar, men låt aldrig dina fåglar tugga på groparna, som innehåller cyanid, liksom äppelfrön.

Bär av alla typer

Jordgubbar, hallon, blåbär, boysenberries och andra bär är rika på näringsämnen och antioxidanter. De är favorit frukter bland vilda och domesticerade fåglar. Många arter, såsom de i de olika papegojorna, som innehåller papegojor, kärleksfåglar, lorikeets, cockatoos, Amazons, African Grays och Macaws, letar efter och äter bär i sina naturliga livsmiljöer.

Grönsaker: Färgglada och friska

Grönsaker bör serveras färskt och kan beredas i förväg. Efter noggrant tvättning av dem skär du några grönsaker, lägg bitarna i lufttäta behållare eller förseglade plastpåsar och kyl dem. Frysta och tinade grönsaker är acceptabla, men inte lika näringsrika som de som är färska. Det är inte nödvändigt att skära grönsaker i små bitar, eftersom att äta större bitar är en aktivitet för fåglar, som behöver anrikning och tycker om att ha något underhållande att göra, enligt "Frukt och grönsaker i fågel dieter", en veterinär informationshandout av Dr. Rick Axelson av The Links Road Animal & Bird Clinic i Toronto, Kanada. Rekommenderade grönsaker inkluderar broccoli, bröstspiror, bok choy, pumpa, squashes, kale, rovor, gröna, röda, gula och heta paprika, majs och senapsgreen.

Läckerväxter, Morötter och Potatis

Bullepulver är en klass av grönsaker som innehåller bönor, ärtor och linser. Fåglar kan äta kokta bönor - njur, röd, lima, marin och soja - och linser av alla sorter. Vissa fåglar njuter av gröna bönor och ärter som de kan ta bort från böterna. Gröna bönor kommer i många sorter och är en bra fiberkälla. Morötter är ett mycket hälsosamt vegetabiliskt val, eftersom de innehåller mer beta-karoten än någon annan grönsak, och beta-karoten producerar vitamin A, vilket många fåglar saknar. Söta potatis är fulla av kalcium, beta-karoten, kalium och vitaminerna A, B, C och E. De är också höga i kolhydrater, så de bör bara ges till fåglar som en speciell behandling.


Video: Rango

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Tecken Och Symtom På Blekmedelförtäring Hos Husdjur

✔ - Vad Hjälper Till Att Mildra Min Hunds Pall?

✔ - Kan Hundar Skada Sina Talband Genom Att Skälla?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!