Webbplatsen Handlar Om Husdjur

När Man Ska Korrigera En Hunds Dåligt Beteende

Du kommer hem för att hitta din hund har återigen vänt över papperskorgen och distribuerat sopor runt huset.


Du kommer hem för att hitta din hund har återigen vänt över papperskorgen och distribuerat sopor runt huset. Efter att ha granskat röran ser du på din hund. Du tror att han vet att han är skyldig, eftersom han tittar på dig med krokar ner med öronen tillbaka. Du pekar på röra och skriker, "Dålig hund!" Förutom att du låter lite ånga, gjorde din utbrott något bra för att förhindra att detta händer igen? Förstår din hund varför du är arg? Jag är rädd att svaret är en rungande "nej".

När man ska korrigera en hunds dåligt beteende: inte

Omedelbar korrigering

Om du ska straffa en hund alls - och straffa är inte riktigt det rätta ordet; träning och korrigering är verkligen vad du ska göra - du måste göra det omedelbart. Du måste få tag i din hund med rödhänder eller rödpote och rätta på platsen. Annars lär allt din hund att vara rädd för dig och att agera på ett underdanigt sätt när du avger den irriterade eller arga vibe. Så om du upptäcker någon gång efter det faktum att din hund urinerade på mattan, drar din hund till området och gnuggar näsan i urinen, hjälper det inte. Det kommer bara att göra din hund rädd för dig, vilket kan orsaka underdanig urinering i huset.

Hur man rättar

Rätta din hund om han visar oönskade beteenden precis framför dig. Avbryta beteendet när din hund trakasserar ett annat husdjur, stjäl dina strumpor, sniffar runt soporna, skakar för uppmärksamhet, hoppar på dig, fungerar råttigt när besökare anländer och ber vid middagsbordet. Den andra ser du att din hund misshandlar, säger fast (skrik inte!) "Nej!" eller "Ah!" sedan erbjuda honom en tugga leksak att distrahera honom från beteendet. Om din hund ständigt hamnar i trubbel, kanske han inte får tillräckligt med motion. Aktiva och unga hundar behöver minst 30 minuters träning. Om de inte klarar det, hittar de sätt att underhålla sig själva.

Tidsgränser

Utfärda timeouts som liknar de föräldrar som ger små barn kan arbeta med hundar som inte är oupphörliga barkers. Ha din hund en koppel som han kan dra med sig när han går. Säg att du vill lära honom att sluta tigga vid middagsbordet. Så fort han börjar whining eller hoppar på dig, säger du, "Okej!" Ta omedelbart bandet och marschera honom till närmsta rummet med en dörr. Sätt honom i rummet i 10 till 15 sekunder, men låt honom inte ut om han böjer. Detta är anledningen till att denna metod kanske inte fungerar med barkers. Om han bågar, tryck på dörren för att signalera att han ska stanna. Vänta 10 till 15 sekunder och låt honom ut. Upprepa detta tills han slutar beteendet.

Var proaktiv

Om du vill straffa din hund för något som han redan gjorde - måste du bara komma över det, eftersom du är för sent! Din hund hade redan sin kul och har ingen aning om att du nu straffar honom. Ett bättre sätt är att förhindra att det dåliga beteendet uppträder. Om du vet att du har en hund som tygar dina strumpor eller skor, behåll exempelvis de föremålen där din hund inte kan komma till dem. Ge även lämpliga tuggleksaker. Beröm din hund när du ser honom tugga leksaken istället för dina nya skor.

referenser:
De mänskliga samhällen i USA: Tuggning - The Whys och Hows att stoppa ett knäproblem
ASPCA: Använda Time-Outs effektivt
Snabba och smutsiga tips: Ska du straffa din hund?

Om författaren
Laura Agadoni har skrivit professionellt sedan 1983. Hennes funktionshistorier om områdesaffärer, mänskligt intresse och hälsa och träning finns i hennes lokala tidning. Hon har också skrivit och redigerats för en gräsrots upprepningsinsats och har publicerats i "Clean Eating" tidningen och i "Dimensions" tidningen, en CUNA Mutual publicering. Agadoni har en kandidatexamen i kommunikation från California State University-Fullerton.


Video: Beteende- och personlighetsbeskrivning, hund

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Hanterar Kattskillnad Ångest

✔ - Så Här Förbereder Du Ett Katastrofpaket För Ditt Husdjur

✔ - Hur Man Behandlar Canine Scabies


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!