Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Är Hundar Karantänerade Efter Att Ha Bett Någon?

Om du inte bor i hawaii, den enda rabiesfria staten, kanske du måste säga aloha till din hund i 10 dagar om han nyligen hade någon.


Om du inte bor i Hawaii, den enda rabiesfria staten, kanske du måste säga Aloha till din hund i 10 dagar om han nyligen hade någon. Medan du är på det kan du också säga Mahalo, eftersom saker kan ha varit mycket värre. Ovaccinerade hundar som biter människor kan avlivas omedelbart eller placeras i en lång karantän på ägarens bekostnad beroende på din lokala lagar.

Varför är hundar karantänerade efter att ha bett någon?: någon

risker

Om din hund nyligen har bett någon, är det mycket större bekymmer än bittet sårt själv och riskerna för bakteriell infektion. Rabies är en virussjukdom som kan infektera alla däggdjur och kan överföras från hundar till människor. Eftersom det inte finns botemedel mot rabies, och det är nästan alltid dödligt, är det absolut nödvändigt att vidta åtgärder för att skydda den skadade från risker genom att låta den personen veta att han behöver omedelbara vaccinationer. Även om din hund kan ha vaccinerats mot rabies har sällsynta fall av vaccinerad hund som har fått rabies rapporterats.

Överföring

Om din hund är hemma för det mesta av dagen och ser frisk ut, kanske du undrar varför han måste vara karantän. Faktum är att, om inte din hund är övervakad 24 timmar om dygnet, finns det fortfarande chanser att han kanske har haft kontakt med en rabidbat, skunk, räv eller tvättbjörn när han skickades ut till potten. En gång bitad, reser rabiesviruset till hjärnan där det multipliceras. Viruset kastas sedan i saliven och introduceras till människor eller andra däggdjur genom en bit, eller mer sällan, genom en öppen skärning.

Observation

Huvudsyftet med 10-dagars karantän är att hålla din hund under observation. När viruset är i djurets saliv, kommer djuret att visa de första kännetecknen av sjukdomen inom några dagar. Denna 10-dagarsperiod ger tillräckligt med tid för att den bita personen ska få förebyggande behandling om hunden verkar vara rak. Beroende på din hunds vaccinationsstatus kan din hund hållas under karantän i hemmet eller på en särskild isoleringsanläggning som djurkontrollanläggning eller veterinärklinik.

Beteende

Med strikt förlossning under 10-dagarsperioden kan eventuella förändringar i beteende registreras enkelt och din hund hindras från att fly från eller bli skadad. En ovanlig personlighetsförändring är det mest konsekventa tecknet på rabies. Detta kan innefatta blyg eller ovanligt vänligt beteende, tröghet och excitabilitet. När sjukdomen fortskrider kan hundar utveckla röstförändringar, svaghet, förlamning i käken och halsmusklerna tillsammans med svårigheter att äta eller dricka. Vid de första tecknen på sjukdom skulle den person som biten skulle få omedelbar vaccination och hunden skulle destrueras mänskligt för ytterligare testning.

The Aftermath

Om din hund inte visar några tecken på sjukdomen i slutet av de 10 dagarna är det säkert att anta att det inte finns någon risk för bettoffret. Så mycket som karantänperioden låter som en bummer, håller den slutligen din hund vid liv. Utan karantän finns det inget sätt att berätta om din hund är infekterad än genom att skicka in hjärnvävnad för testning, vilket skulle kräva att din hund sätts ner. Tack vare karantänen kan din hund överleva och den bittrade personen behöver inte den dyra och obehagliga serien av skott för att förhindra rabies onödigt.

Lagen

Gilla det eller inte, är 10-dagars karantän obligatorisk. Underlåtenhet att följa karantänkraven kan visa sig vara en kostsam affär, vilket resulterar i en bra kostnad som ligger mellan $ 100 och $ 1000. Dessutom kan beroende på var du bor, misslyckas med att följa hundens 10-dagars karantän, leda till din personliga karantän som består av en 60-dagars fängelse. Så spela det säkert och få din hund vaccinerad mot rabies Det är trots allt lagen.


Video:

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Min Valp Kommer Inte Sluta Snälla Mot Mig

✔ - Biverkningarna Av Sentinel För Hundar

✔ - Åtgärd För En Upptagen Mage I En Katt


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!