Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Är Hundar Så Lojala Mot Människor?

Hundens lojalitet gentemot sina ägare är något som människor har undrat på i århundraden. Hundar har varit våra husägda kamrater i många årtusenden och verkar lojala för oss, eftersom de är likartade sociala för människor och känner många av samma känslor som empati som vi gör.


Hundens lojalitet mot människor härrör från det gemensamma förflutna av de två arterna. Efter hundens domestication började arten och människorna förändras tillsammans. Följaktligen utvecklade de två arterna en förståelse att inga andra arter, inklusive högre orderprimater, delar med människor. Forskning i sambandet mellan människor och hundar har funnit ett antal beteenden som utvecklats från och fortsätter att öka lojaliteten mellan hundar och människor.

Guy och hans hund, Golden Retriever, Nature

Varför är hundar så lojala mot människor?

Evolutionära förflutna

Forskare trodde ursprungligen att hundar avskilda från sina vargfäder efter att de började leva bland människor. Men senare studier tyder på något annat. Studier av de mitokondriella DNA av vargar och hundar visar de två splittras för 135.000 år sedan, enligt Adirondack Almanack.

Arkeologiska bevis, såsom upptäckten av begravda hundben i närheten av mänskliga bosättningar, föreslår att hundar och människor började dela sina liv mellan 10 000 och 30 000 år sedan, enligt Atlanten. Även om mer forskning om ämnet behövs, visar dessa studier att hundar redan var en särskild art när de först mötte människor.

En sak är säker, hundar har varit en del av våra liv och hjälpt oss i många många årtusenden. Och inte bara har vi hjälpt dem, men de har hjälpt oss genom att utföra en rad olika uppgifter, enligt NPR. Hundar har varit lojala jaktsamfund till tidiga människor och är fortfarande lojala idag och utför uppgifter som att hjälpa dem med funktionshinder att sniffa ut cancer hos människor. De hjälper till och med att lyfta våra sprit genom att hjälpa dem med depression.

Hundlojalitetsfakta

Enligt Merriam-Webster innebär lojalitet att ha en trogen trohet mot en annan person eller institution. Vissa instruktörer och många hundlojalitetsfakta tyder på att hundlojalitet härrör från deras packbeteende, enligt Cesar's Way.

Eftersom hundar vill knyta sig till en grupp, visar de instinktivt lojalitet mot dem som är eller vem som kan vara en del av deras förpackning. Åsidosättande bland medlemmarna i förpackningen skulle vara avgörande för dess framgång. Därför skulle tidiga hundar som ville bilda ett förpackning med tidiga människor ha uttryckt lojalitet gentemot dessa människor för att paketen ska fungera effektivt för båda arterna. Dessa hundlojalitetsfakta visar säkert att hundar verkar ha en naturlig instinkt för att vara lojala mot människor.

Kommunikation och lojalitet

Många har hundslojalitetsberättelser baserat på deras förhållande till hunden. En del av detta beror på den stora kommunikationen som finns mellan hundar och människor.

Under hela sitt förflutna har hundar utvecklat bättre sätt att kommunicera med människor. Forskning hävdar att hundar är mer mänskliga i sitt beteende än något annat djur, inklusive primater, varför det finns så många hundlojalitetshistorier runt.

Många studier har försökt att mäta hundens lojalitet gentemot sina ägare. Till exempel fann en studie att hundar kan uttrycka empati för människor och försöka hjälpa dem ut, enligt ScienceDaily. I studien var hundens följeslagare antingen gråta eller humming i ett annat rum. Hunden öppnade sedan dörren till det andra rummet för att komma åt ägaren och tröstade sin kamrat först och främst när hon hörde honom gråta. Detta svar visar att hundar verkligen förstår när vi är ledsna och vill hjälpa oss att må bättre, vilket är bara ett annat exempel på en av många hundlojalitetshistorier som du säkert kommer att höra.

I andra studier som tittade på hundens lojalitet gentemot sina ägare har forskare funnit att hundar kan förstå verbala och fysiska gester från människor, liksom deras ansiktsuttryck, enligt Neuroscience and Biobehavioral Reviews. Enligt NOVA kan människor också noggrant tolka betydelsen av hundens skäll. Denna förmåga att kommunicera med varandra - något som inte finns bland andra arter - utvecklats från artens beroende av varandra och fortsätter att öka sin lojalitet mot varandra.

Hundar som jämställdare

Hundens lojalitet gentemot sina ägare kan också bero på att hundar ser sig själva som våra likvärdiga - inte som en separat art. Enligt PLoS One har studier visat att hundar kan berätta skillnaden mellan själviska och generösa människor. I studien erbjöds hundar mat från en generös person, Människa A och från en självmänniska, Människa B. Människa A tillät hunden att äta medan människa B åt maten själv innan hunden kunde äta den.

När hunden senare fick blandas med människa, gick vuxna hundar till människan som gav dem tillgång till maten. Valpar gjorde inte samma sak eftersom det verkar som om detta är ett lärt beteende från att interagera regelbundet med människor och ha en fullständig förståelse för hur människorna beter sig och en fullständig förståelse för självisk och generös beteende. Denna förståelse kommer från hundar som förstår liknande beteendemönster hos människor och hundar.


Video: This Couple Has Been Happily Living In A Sewer For 22 Year And You Should See The Inside

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Vad Kan Jag Ge Min Förstoppade Hund?

✔ - Hur Ger Hundar Födelse?

✔ - Vilka Hälsoproblem Är Vanliga Hos Maltesiska Hundar?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!