Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Startade Min Hund I Min Säng?

Om din hund har börjat kissa i sängen är det troligen på grund av stress eller hälsoproblem, särskilt om beteendet just har börjat plötsligt. Andra möjliga orsaker är hushållsförändringar, viljan att markera territorium och brist på badrumsbrott. En resa till veterinären kan vara i ordning.


Din säng bör vara en fristad där du kan vila och slappna av i fred, men ibland kan det fridfulla rummet bli obehagligt om din hund bestämmer sig för att använda den som ett badrum. När allt kommer omkring vill ingen hitta eller lukta en kissa på sängen.

Bilder av engelska Setter valpar.

Hundar kissar på saker som ett sätt att markera territorium, men urinering på sängen kan också ha andra orsaker. Hälso- och rörlighetsproblem kan leda till denna typ av olämplig eliminering, vilket kan leda till brist på badrumsbrott under hela dagen. För att komma till botten med din hunds urineringsproblem är det bäst att samråda med din veterinär för att utesluta sjukdom som orsak till hennes ovanliga beteende.

Eftersom din hund är sjuk

När din hund är sjuk kan han inte bara kommunicera det här med dig i en konversation, så istället kan han ta för att skicka dig pee-mail. Viktiga orsaker till olämplig eliminering inkluderar urinvägsinfektioner, diabetes, ryggradssjukdom, njursvikt och inkontinensproblem, enligt PetMD. Det är bäst att ta med din hund till en veterinär för en hälsokontroll för att utesluta sjukdom som orsak till din pups kissning.

Om din hund diagnostiseras med en hälsofråga, när din veterinär behandlar problemet, bör den olämpliga urinläkningen sluta efter att han återhämtar sig. Om den olämpliga urinningen fortsätter, kanske du vill hålla din hund bort från din säng för ett tag tills han börjar känna sig mer som han själv.

Hon vill markera territorium

Hundar markerar territorium med sin urin och din hund kan bara hävda din säng som en del av hennes territorium. Om din hund deponerar små mängder urin på din säng istället för att tömma hela hennes blåsan, är det förmodligen för att hon är urinmärkning. Även om detta beteende är vanligare hos manliga hundar, kan kvinnliga hundar göra det också, enligt Humane Society of United States.

Urinmärkning är speciellt vanligt hos valpar som inte har blivit spayed eller neutraliserad. Om du gör det kan det här problemet lösas. Tänk på att urinmärkning inte är en förolämpning mot dig, det betyder bara att din vuxen är stressad och behöver lugna sig själv genom att markera hennes utrymme med hennes doft.

Han behöver fler badrumsbrott

Jag tittar på dem...

Hundar behöver flera potty raster hela dagen eller annars kommer de att tvingas att eliminera inomhus. Om din hund kissar på din säng, kan det innebära att han behöver extra utflykter hela dagen för att tömma blåsan, speciellt efter måltider och före sänggåendet, rekommenderar Cesar's Way. Eller, han är inte helt potty utbildad just ännu och kanske behöver lite extra träning.

Om du inte kan gå din hund hela dagen, överväga att hyra en hundspårare eller sällskapsdjur sitter för att checka in på honom. Eller registrera honom i doggie daghem för en rolig dag när du är borta. Ett annat alternativ är att installera en hunddörr om du har en inhägnad gård så att din valp kan släppa ut sig som han behöver under dagen.

Tänk på att du också behöver rensa eventuella tidigare olyckor på din säng genom att tvätta dina lakan och skrupa din madrass med en enzymatisk rengöringslösning, även efter att du ger dig en extra paus. Detta hindrar din hund från att markera området på grund av lukten.

Något har förändrats

Hundar som är angelägna kommer ibland att eliminera inomhus på saker som sängar och soffor eftersom något i huset har förändrats. Om du nyligen har förlorat ett annat husdjur eller familjemedlem kan det orsaka stress för din hund. Eller om du nyligen har flyttat eller till och med köpt nya möbler, kan det leda till att din hund kissar på sängen för att trösta sig. Även en förändring i ditt schema är ångestframkallande för hundar.

För beteendemässiga problem kan din veterinär rekommendera mediciner för att lugna din hund och göra henne mindre angelägen under dagen, vilket leder till en minskning av käftproblem.

Artrit orsakar smärta

Artrit är ett tillstånd som är vanligast hos äldre hundar, men vissa yngre hundar kan lida av det också. Det här smärtsamma tillståndet gör det svårt för din hund att flytta, och han kanske inte kan göra det av sängen innan en olycka inträffar. Även hundar med artrit kanske inte tömmer sina blåsor helt och hållet när de får ett badrumsbrott, vilket leder till läckage senare när de är bosatta på din säng.

Din veterinär kan avgöra om din vuxen lider av rörelseproblem, inklusive artrit och hjälpa till med att utveckla en behandlingsplan för att ta hand om din pups smärta. För att hjälpa till att bekämpa problemet, gör din valp en egen bekväm och tvättbar sovplats utanför ditt sovrum. Och glöm inte att skära av tillgången till din säng om han inte kan kontrollera hans blås fullständigt.


Video: Vila i frid lilla älskling ❤

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Höjer Lågt Blodplättantal I Hundar

✔ - Tecken Och Symtom På Låg Kalium Hos Hundar

✔ - Min Hund Håller På Att Slicka I Windows


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!