Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Äter Katter Solrosfrön?

Många katter äter saker utöver maten som deras ägare, till exempel gräs och växter.


Många katter äter saker utöver maten som deras ägare, till exempel gräs och växter. Solrosfrön är också på listan över snacks som föredras av vissa katter. Cold River Veterinary Center i North Clarendon, Vermont, listar solrosfrön som en hälsosam proteinkälla för katter och hundar.

Varför äter katter solrosfrön?: gräs

Näringsvärde

Varför äter katter solrosfrön?: solrosfrön

Katter som äter solrosfrön kan kräva näringsämnen som finns i frön. Solrosfrön är höga i vitaminerna E, B1 och B5 och mineraler som mangan, magnesium, koppar, fosfor, folat och selen. De är också förpackade med protein.

Matsmältningsförmåner

Varför äter katter solrosfrön?: gräs

De flesta katter kommer då och då att äta gräs och annan grön växtlighet. Grön vegetation ger nödvändig fiber och hjälpmedel i matsmältningen. Enligt Vet Info kan en katt som längtar efter och äter mycket gräs, behöva mer fiber i kosten. Solrosfrön är fiberrika.

Smak och doft

Katter använder smak och lukt i samarbete när man bestämmer sig för livsmedelspreferenser. Katter och beteende säger att katter använder smak för att känna igen livsmedel som är friska. Vissa katter kan föredra smaken och lukten av solrosfrön på grund av det höga proteininnehållet.


Video: Musen kalasar på Solrosfrön...

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Skratta Hundar?

✔ - Hur Man Bryr Sig Om En Hund Efter Spaying

✔ - Varför Hänger Engelska Bulldogs Tungor Ut?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!