Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Går Katter Till Andra Hus?

Trots att din katt älskar dig gillar hon fortfarande att vandra i grannskapet och kan till och med leva ett dubbelliv. Här är allt du behöver veta om varför katter strömmar.


Din katt älskar dig. Lita på oss. Men ibland behöver våra furiga vänner frihet att vandra! Katter spenderar de flesta av sina dagar som sover, äter, snugglar upp med sin människa och sover lite mer. Men när din utomhuskatt inte lounger i hans favoritplats kanske du märker att han vandrar bort till andra hus. Kanske finns det en grannkatt som gillar att göra stannar i ditt hus också. Varför är detta? Varför går katter till andra hus?

Varför går katter till andra hus?

Katter patrullerar sitt territorium för hot.

Tidigare Siamese kattuppfödare, Gwyn Kemp-Philip, förklarar på Quora att katter har en instinktiv tvång att utforska. "Överallt måste undersökas helt och noggrant," förklarar han. Många gånger är detta för att eliminera risken för hot. Katter är grundliga i sina handlingar och ständigt varna. De vill se till att alla deras närliggande miljöer är säkra.

Katter vandrar eftersom de söker lycka och tröst.

Vissa djur är också extremt sociala. Inte alla katter har ett fall av grumparna. Manliga katter tenderar att gå ut mer än kvinnor, men det är helt normalt för alla katter som får friheten att ströva om att göra just det. Katter kan lockas till nya sevärdheter, ljud och dofter som lockar dem. Liksom de flesta djur (och människor) är katter draget till vänliga människor! Om du är varm och välkomnande till en utomstående katt är chansen att han kommer att vilja betala dig eller två i ditt hem.

MER: Här är hur katter hittar sin väg hem

Om det är din katt som avgår regelbundet, kan du behöva acceptera det faktum att du har en deltidskattunge. När den gången har gått in kan det vara svårt att vända. Katter kommer att gå där de är glada och bekväma. Om de finner det utanför hemmet, kommer de inte att tveka att dela upp sin tid eller lämna helt.

Hemlös katt på gatan

Katter kan springa iväg när något i hemmet orsakar dem ångest.

Om din katt vandrar utanför hemmet kan han vara nyfiken eller han kan springa från något. Ta inventeringen av ditt hem och se om det finns några nya förändringar som nya möbler, nya djur syskon eller nya barn som gör din katt orolig. Om så är fallet, arbeta för att få din katt acklimatiserad till de nya förändringarna i hemmet och kanske vill han hålla fast.

En norsk skogskatt passerar genom en kattflik

Katter går där de välkomnas.

Vissa kattägare hävdar också att om de har en ensam granne eller en granne som har förlorat ett eget husdjur, kommer deras katter instinktivt att vara där för den sorgande människan, som ger dem ett huvud att skrapa och en mage att gnugga tills de är mår bättre. Dessa resande katter gör bara sin del för att göra världen till en ljusare plats!

Gammal kvinna med sin katt

Försiktighetsåtgärder för att besöka kattungar

Om du har en grannkatt som gillar att besöka ditt hem, så är det bra! Nya vänner är de bästa vännerna. Det finns dock vissa försiktighetsåtgärder du bör ta. Se till att du inte matar en besökande katt (utan att samla in mer information först). Du vet aldrig vad han kan vara allergisk mot eller vad hans ägare inte vill att han äter.

Var alltid långsam, mild och lugn när du närmar dig en katt som kommer att besöka dig. Om en katt inte är van vid dig än, kan plötsliga rörelser eller ljud fånga honom. Det tar tid för dig att lära känna djuret och för att djuret ska lära känna dig. Försök ditt bästa för att ta reda på vem ägare till katten är och låt dem veta att deras husdjur har betalat dig besök. Detta kommer att ge dem sinnesro och vem vet, kanske de kommer att vara öppna för ett gemensamt vårdnadsavtal!


Video: Hårt liv för hemlösa katter - Nyhetsmorgon (TV4)

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Kan Katter Förstå Språk?

✔ - Vad Orsakar Matted Cat Hair?

✔ - Så Här Matar Du En Yorkie Poo


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!