Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Stämmer Vissa Buller Hundar?

Medan en hunds luktsinne är hans viktigaste känsla kommer hörsel nästa.


Medan en hunds luktsinne är hans viktigaste känsla kommer hörsel nästa. Utrustad med öron som kan höra fem gånger mer akut än människor, är det ganska normalt att hundar stimuleras av vissa ljud. Men mer än det stimulerande bruset reagerar ofta hundar på grund av Pavlovian-konditionering.

Varför stämmer vissa buller hundar?: hundar

När Scruffy möter Pavlov

När din hund reagerar på vissa ljud, är det troligtvis det på grund av associativt lärande. Ivan Pavlov var den första som insåg att om en klocka rungades följt av mat flera gånger så skulle hunden börja sippra när han bara hörde klockan. Så om ett visst ljud tycks stimulera Scruffy är det troligt för att han har lärt sig genom associativt lärande att para det ljudet med
något annat.

Dörrklockan

Höj din hand om din hund utbrott i irriterande skäll när han hör dörrklockan eller någon som knackar på dörren. I det här fallet har dörrklockan eller dörrklockan blivit en signal som meddelar att någon kommer att gå in i sin gräs. Genom associativ inlärning har han därför lärt sig att para klockan hos dörrklockan med gästerna. Beroende på hunden kommer bellen eller banan att utlösa antingen ångest eller spänning.

Hundar skäller

Barkning är ett annat ljud som simulerar hundar, vilket ofta orsakar att de också går in i en skällande frenesi. Klichén är ganska vanligt: ​​En hund nerför gatan börjar skälla på vem vet vad och plötsligt går alla hundarna i grannskapet i koren. I detta fall är fenomenet att en hund gör någonting och dra andra hundar till att göra samma sak kallas social hjälp, enligt Animal Behavior Associates.

Mat

Medan dörrklockan och bullret från andra hundar som skäller kan överstimulera din hund och till och med skapa agitation, finns det ljud som stimulerar hundar på ett mer entusiastiskt, positivt sätt. Om du matar din hund konserverad mat, är du säker på att ljudet av burköppnaren kommer att pricka öronen och få sitt intresse. Om du matar mat från en väska, kan öppningen det ha skräp att springa i hopp om att bli matad. Samma kan gå med andra intressanta mat-förutsägande ljud, t.ex. att höra kylskåpet öppet eller matskålen placeras på marken.

Ägare

Många hundar är så i linje med sina ägare, de har lärt sig att para många ljud de producerar med sina ankomster och avgångar. Bullret från att plocka upp bilnycklarna är ofta tillräckligt för att utlösa ångest hos hundar som hatar att vara kvar ensamma. Å andra sidan kan bruset från dig som öppnar porten eller dra din bil i uppfarten stimulera din hund att bli glad och glad över din återkomst. Många hundar stimuleras också av vissa ord som ägare uttalar som har kopplats ihop med associativt lärande med något meningsfullt.

Andra stimulerande ljud

Andra ljud som kan stimulera och till och med översimulera hundar inkluderar eldbrytare, åska och högljudda ljud som produceras av motorer av bilar och motorcyklar. I dessa fall reagerar hundar ofta på dessa ljud eftersom de är upprörda och rädda. I vissa svåra fall kan brusfobi uppstå. Det är viktigt att notera att hundar svarar på en mycket lägre ljudnivå än människor och stress kan utvecklas vid upprepad exponering.


Video: KAYLA'S 13TH BIRTHDAY | We Are The Davises

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Gör Kläder För En Kattrotta

✔ - Hem Remedies För Hundförstoppning

✔ - Siamese Cat Eye Problem


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!