Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Äter Hundar Trädbark?

Hundar kan äta träbark eftersom de är uttråkade, de gillar smaken, de är hungriga eller de lider av pica, ett tillstånd som gör att de kan äta oanvända föremål.


Din pooch kan äta konstiga saker som trädbark eftersom han är uttråkad, han gillar smaken, han är hungrig eller han kan lida av ett tillstånd som kallas pica. Träd bark är inte näringsrik och några träd är giftiga mot våra hundkompisar. Även nontoxisk bark skulle kunna leda till att din pooch får intestinala blockeringar om de tas i stora mängder. Förhindra att din pooch knappar på dina träd, förstör dem och möjligen gör sig sjuk.

Han gillar smaken

Vissa hundar helt enkelt som smaken av träbark och upptäck att det är tillfredsställande att gnaga på det. Träbark innehåller cellulosa, en typ av fiber, enligt Purdue University. Hundmatstillverkare lägger ibland cellulosa till sina produkter. Fiber hjälper till med din poochs matsmältning och kolon hälsa, enligt Läkare Foster och Smith webbplats. Det gör att han känner sig full.

Om Fido har chomping på dina träd, kan han vara hungrig eller behöver lite mer fiber i hans kost. Prova att mata honom mer mat eller byta till en mat som innehåller en högre mängd fiber för att hålla honom full.

Han är uttråkad eller orolig

Om din valp lämnas utan uppsikt utomhus under långa tider, kan han bli uttråkad eller orolig, varnar Partnerskapet för djurskydd. Till lindra hans stress, han kanske börjar tugga på barken i trädgården. Öka den tid du spenderar med din pup och hur mycket träning han får får minska hans önskan att gnava på trädbark.

Han lider av Pica

Om din valp obsessivt tuggar på dina träd och någon typ av trädbark eller trä kan han få sina tassar på, kan han lida av ett tillstånd som kallas pica.

  • Hundar med pica äter oskadliga föremål, enligt American Society for Prevention of Cruelty to Animals.
  • Medicinska tillstånd som en metabolisk eller gastrointestinala sjukdom kan orsaka pica hos hundar.
  • Stress eller näringsbrist kan orsaka pica.

Behovet att tugga

Vissa hundar gillar att tugga på allt som är inom räckhåll, inklusive träd, särskilt unga valpar som är tandvård. Främja din hundkompanjon från att tugga på dina träd genom att omdirigera sitt beteende på andra saker. Ge honom några lämpliga substitut som tugg leksaker, bully pinnar eller pussel leksaker fyllda med smaskiga godisar som jordnötssmör.

Avskräckande Barkbiting

Medan enstaka bit av ett träd sannolikt inte kommer att skada din hund, om han konsekvent äter barken från dina växter, kunde han utveckla en intestinal blockering eller skada tänderna. Ännu värre innehåller barken på vissa träd, som körsbärsträd, giftiga, cyanidliknande kemikalier som kan göra din pooch väldigt sjuk om han intar det, varnar Bark-webbplatsen.

Förhindra att din valp äter bark av hålla honom i ett koppel när du tar honom utanför, för att rikta honom från några träd. Spray dina träd med a nontoxic smak avskräckande, som finns i djurförsörjningsaffärer.


Video: Birkagraven: Krigaren som var en kvinna

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Potty Träna En 3-Månad Gammal Pit Bull

✔ - Hur Man Berättar Om En Hund Behöver En Följeslagare

✔ - Vad Äter Wild Geckos?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!