Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Lyfter Hundar Sina Tassar För Att Börja?

Bland de många saker som hundar gör, är att placera tassarna för att göra en förfrågan fortfarande en av de mest roliga och förtjusande beteendena.


Bland de många saker som hundar gör, är att placera tassarna för att göra en förfrågan fortfarande en av de mest roliga och förtjusande beteendena. Oavsett om Scruffy-tassar bjuder på en bit saftig biff eller att begära mer petting från en gäst, är det säkert att få uppmärksamhet och även lite skratt. Om du någonsin undrat varför din hund engagerar sig i detta beteende, visar en närmare titt på doggiepsykologi att hundar tenderar att upprepa beteenden som de antingen lärs (eller har naturligt snubblat på) och förstärks sedan.

Varför lyfter hundar sina tassar för att börja?: börja

Historia av "Giving Paw"

Av en bra anledning är vissa tränare inte så lustiga att lära en hund att ge en tass. Så mycket som tricket ser väldigt sött ut, kan det enkelt bli "hand" om hundägarna inte är för försiktiga. Det är sant att många hundar lär sig att ge tass när de blir ombedda, vissa hundar lär sig att ge tass under många andra omständigheter, även när de inte är frågade. Detta innebär att hundar pawing för att kräva spela, pawing för att uppmärksamma eller pawing att bara anmärka: "Hej, det är middagstid, sätt dig nu upp och få det att hända."

Naturliga Pawsibilities

Du vet att du äger en "naturlig" när Scruffy börjar öppna dina skåp och dörrar och hanterar leksaker och andra föremål med sina tassar. Många "tassiga" hundar behövde inte lära sig att använda sina tassar för att få vad de vill ha; I stället kom beteendet helt enkelt på eget initiativ. Naturligtvis skulle Scruffy inte lägga sin tass upp om den här åtgärden inte skulle leda till någon typ av önskad konsekvens. Skulle du fortsätta höja din hand om din lärare alltid ignorerar det? Mest sannolikt skulle du sluta höja din hand eftersom det inte fungerade och skulle försöka något annat.

Förstärkningshistoria

En bra förklaring till din hunds uthålliga pawing beteende kommer från amerikanska psykologen Edward Thorndike. Hans lagstiftning om effekten hävdar att svar som är kända för att ge en tillfredsställande effekt i en specifik situation blir mer benägna att återkomma i den situationen, och svar som är kända för att producera en obehaglig effekt blir mindre benägna att återkomma i den situationen. Om varje gång din hundpottar får uppmärksamhet, en bit biff eller får spela sitt favoritspel, kan du satsa att han kommer att pawing mer och mer.

Minska beteendet

Medan en tasshund kan se söt ut, kan tricket bli gammalt när hunden ständigt pawar. Om du vill minska beteendet kan du hitta den amerikanska psykologens B. F Skinner vridning på effektivitetslagen som är till hjälp. Han hävdade att förstärkt beteende tenderar att upprepas, medan icke-förstärkt beteende tenderar att dö ut eller släcka. Detta innebär att om du fullständigt ignorerar beteendet och inte längre bränner det med någon typ av uppmärksamhet, kommer din hund att paw mindre och får slutligen sluta.

Ge inte en tass om det

När du börjar ignorera pawing beteendet, var beredd att se en stark ökning i pawing beteende. Detta är känt som en utrotningsbarst och är ett tecken på att man ignorerar beteendet faktiskt fungerar. Om Scruffy kunde prata kan han säga: "Ser du inte min tass? Jag ska taga mer om du inte märkte det." Om du vidare ignorerar detta beteende kommer din hund slutligen att ge upp försök och du får se en minskning av pawing-beteendet. Om du belönar det kommer du fast och pawing beteendet kommer snart tillbaka, starkare än någonsin.

Sätta på tassar till god användning

Medan du ignorerar det olämpliga, påträngande pawing beteendet kommer att orsaka att det släcker, kan du sätta pawing beteende till god användning. Om din hund är predisponerad för att pawing, kan du träna honom att skaka, vinka, hög fem och hälsa. Om din hund är begåvad kan du även träna honom för att slå på apparater, trycka en boll och ens spela piano. När du ger din hund kommandot, uppmärksamma och lova honom överdådigt, och när du märker ihärdigt, irriterande pawing beteende, ignorera det. Din hund kommer att lära dig att pawing är på dina villkor och han borde bara tona när du ber om det.


Video: Cornelis Vreeswijk * Sommarkort

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Tåskador I Hundar

✔ - Hur Splintar En Fågelbruten Ben

✔ - Hur Man Säger Om Din Katt Har Tandvärk


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!