Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Puppar Pant Så Mycket?

Även om du kanske älskar valpandad, kanske du undrar varför din valp plockar upp en storm.


Även om du kanske älskar valpandad, kanske du undrar varför din valp plockar upp en storm. Lyckligtvis är det troligtvis bara din aktiva valps biologiska kylsystem hårt på jobbet. Vid det sällsynta tillfället kan dock överdriven panting vara orsak till larm. Läs vidare för att få veta mer.

Varför puppar Pant så mycket?: puppar

Valpspel

Valpar har en tendens till att ha plötsliga energisprängningar där de engagerar sig i en boisterous lek och då plötsar de plötsligt ner och somnar. Eftersom din valp rör sig mycket, slår hans hjärta snabbare och andningsfrekvensen är snabbare. Öppna munnen panting i detta fall är en normal reaktion som gör det möjligt för pupen att få mer syre i hans blodomlopp. Valpar med inslagna ansikten som pugs och bulldogar tenderar också att synligt bota mer på grund av sina kortare snouts.

Valpemotioner

Din valp behöver inte nödvändigtvis vara trött att byta mycket. Valpar kan också byta när de är glada, och med så mycket pågår i valpens liv kan du inte skylla på dem. Om du socialiserar din valp och tar honom till valpklasser, är han säkert utsatt för en hel del spännande sevärdheter och låter när han upptäcker världen. Håll ett öga på den tunga lolling och medföljande kroppsspråk men; vissa puppar kan också byta när de blir stressade eller rädda.

Valpkylning

Oavsett om din rambunctious valp pantar på grund av motion, spänning, stress, rädsla eller helt enkelt för att han är het, kommer panting hjälpa honom att svalna. Medan hundar har en begränsad förmåga att svettas från sina tassar, kan de, till skillnad från människor, inte helt enkelt sväta för att kyla ner sig. Panting är slutligen det som gör att valparna kan cirkulera luft genom sina kroppar så att de kan uppfylla syrebehoven hos sina kroppar och hjälpa till att reglera sin inre temperatur.

Valpandning

Att bli bekant med valpens normala andning och panting är en bra idé, undvik bara att jämföra din valps andning med den hos din vuxna hund. små hundar och valpar tenderar att andas snabbare än större, vuxna hundar. Också anser att panting är annorlunda än ökad andning. Om du vill få ett exakt andningsantal bör du inte utvärdera din hund när han pantar förklarar Penn Veterinary Medicine. Med tanke på detta anser du att den normala andningsfrekvensen hos valparna är 15 till 40 andetag per minut och upp till 200 pants per minut, enligt Animal Emergency Center.

Valpproblem

Håll ett vakande öga på din valps panting. Allmänt, så länge som din pup verkar andas bekvämt och tungan är rosa är panting OK. Tecken på problem som följer med onormal panting inkluderar ofta hosta, väsande andning, en tunga som är en annan färg än rosa och överdriven med hjälp av magmusklerna att andas. Också hålla koll på hur lång tid det tar för din valp att sluta panting och återhämta sig när orsaken till panting är borta.

Valpsjuka

Om din valp pantar mer än vanligt, och du kan inte hitta en rimlig förklaring till det, är det en bra idé att söka veterinärvård. Till exempel kan valparna sköta mer när de är skadade eller i smärta, när de kör feber eller när de har någon form av andningssvårigheter. Många andra hälsoproblem kan också uppenbaras med panting som ett symptom.


Video: Varför är ni så elaka??

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man Berättar Åldern Av En Skäggig Drake

✔ - Kan Människor Överföra Parvo Från En Hund Till En Annan?

✔ - Vad Är Pet Dander?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!