Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Lägger Min Katt Sina Tassar I Vattenskålen?

Din katts tendens att lägga hennes tassar i vattenskålen kan tyckas söt och rolig; å andra sidan kan det vara en irritation.


Din katts tendens att lägga hennes tassar i vattenskålen kan tyckas söt och rolig; Å andra sidan kan det vara en irritation. Din katt kanske försöker att känna sig för sin miljö, kan vara ute efter rovdjur, eller kan helt enkelt leka med vattnet.

Kattunge som tittar på guldfisk i fishbowl

Katter paw-dip för att känna vattennivån i skålen.

Hitta vattnet

Din katt kan använda hennes tass för att hitta vattnet i skålen. Speciellt när vattnet inte fylls till konsekventa nivåer dagligen, kanske hon inte vet var toppen är för att den ändras från dag till dag. Seniorkatter med misslyckad syn kan också behöva använda sina tassar för att ta reda på vattendjupet, helt enkelt för att de inte kan se lika bra som de brukade.

Bevara Whiskers

Whiskers är känsliga, och katter gillar inte att squish dem. Om vattenskålen har en liten diameter och kattens whiskers rör vid sidorna när hon försöker få en drink, kan hon välja att doppa vatten ut med sin tass istället. En platt, ytlig maträtt för vatten kan uppmuntra henne att använda tungan.

Ångest eller osäkerhet

Katter är känsliga för förändringar i rutin. Om ett husdjur eller en person ansluter sig till hushållet, eller om du lägger henne i en ny miljö kan hon visa tecken på stress - och hon kan doppa vatten med hennes tass så att hon kan hålla ögonen på fara.

Har Feline Fun

Katter gillar att spela. Att göra vattnet rör sig med en tass kan vara ett sätt som en kattunge håller sig underhållen. En sällskapsdjur vatten fontän kan tillfredsställa din katt behov av att göra vattendans och hålla dig från att behöva städa upp hennes våta messor.


Video: Rugrats Go Wild

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Kliande Hud På En Hund Efter Kirurgi

✔ - Nödmatningspaket För Husdjur

✔ - Kan Du Berätta Skillnaden Mellan Dessa 18 Hundraser?


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!