Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Hundar Dricker Urin

MÀnniskor har delat utrymme med hundar sÄ lÀnge att det Àr lÀtt att tro att vi har vÄra lojala vÀnner som rÀknas ut. SÄ nÀr familjen hunden gör nÄgot sÄ förvirrande som att dricka urin, Àr vi naturligtvis oroliga och potentiellt upprörda av beteendet.


MÀnniskor har delat utrymme med hundar sÄ lÀnge att det Àr lÀtt att tro att vi har vÄra lojala vÀnner som rÀknas ut. SÄ nÀr familjen hunden gör nÄgot sÄ förvirrande som att dricka urin, Àr vi naturligtvis oroliga och potentiellt upprörda av beteendet. NÀr du försöker skÀra upp urin kan signalera specifika problem i en hund som krÀver Àgarens uppmÀrksamhet Àr handlingen mycket mer naturlig för arten Àn du kanske misstÀnker.

Hund pÄ toaletten - Jack Russell Terrier

En törstig valp

Medan du och jag inte tÀnker pÄ avfall som slÀckning, har mÄnga hundar ingen liknande kompensation. Hundar tillÀmpar samma lös smakkvalitet som ett urval urin eftersom de skulle ha milda mat och vattenkÀllor: Om de kan Àta eller dricka det, kommer de förmodligen att. Urin introducerar inte nya patogener i hundens system och Àr en helt sÀker hydrationskÀlla, men om ökad törst driver ÄtgÀrden, ska du lÄta en veterinÀr se din pooch.

Flehmen-reaktion

Flehmenreaktionen Àr normalt beteende i djurriket. Hos hundar kan Flehmen-reaktionen innebÀra att du slickar den nyligen slÀppta urinen frÄn en annan hund och fryser sedan pÄ plats för ett ögonblick med tungan förlÀngd och krökt. Trots att det Àr bisarr, placerar hunden andras doft pÄ en plats bakom övre frÀmre tÀnder, dÀr tvÄ kanaler leder till vomeronasorganet, vilket antas spela en viktig roll i feromonpÄverkan pÄ djurharts och beteende.

vit hund

Flehmen-reaktionen Àr ett sÀtt som hundar samlar information om varandra.

Bara en dÄlig vana

Även om urindryck inte utgör ett hĂ€lsorisk mot en hund, kan det upprepade beteendet signalera en dĂ„lig vana som behöver trĂ€na. Som det vanligtvis ses hos djur som spenderar mycket tid, sĂ„som hundar med hundaffĂ€rer, tror mĂ„nga att urindrinkning Ă€r ett lĂ€rt beteende som Ă€r förknippat med valpkattedom - en urindrickshund kan behöva ökad aktivitet. Dessutom försöker hundar ofta att dölja olyckor som Ă€r kĂ€nda för att missnöja Ă€garna, sĂ„ inomhusdryck kan föreslĂ„ ytterligare inbrott i huset.

Potentiella problem

Om en hund dricker sin egen urin pĂ„ grund av törst, bör ett ökat vatten Ă„tgĂ€rda problemet. Överdriven törst kan krĂ€va veterinĂ€rmedicinsk uppmĂ€rksamhet. Ökad törst hos hundar, kallad polydipsi, kan signalera underliggande tillstĂ„nd som njurproblem, leversjukdomar och medfödda sjukdomar som diabetes. Andra potentiella orsaker kan inkludera proteinbrist i hundens diet, biverkningar frĂ„n en medicin eller till och med Ă„lder - unga hundar krĂ€ver olika hydrering Ă€n Ă€ldre hundar.


Video: Lifestraw Challenge - Dricker Urin

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - NĂ€r Kan Valparna Börja BĂ€ra Halsband?

✔ - Fördelar Och Nackdelar Med Rhodesian Ridgeback

✔ - Hur Man Stoppar Hundar FrĂ„n Tuggning


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!