Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Äter Min Katt Min Hunds Mat?

En stark förbindelse mellan en hund och en katt är en riktigt speciell syn att se. Ett kärleksfullt interspeciespar kan lära sig att dela en massa saker, men när det gäller att dela mat, bör det finnas vissa gränser. Hundmat kommer inte att skada din katt, men det kommer säkerligen inte att hålla honom frisk.


Om du bor i ett interspecies hem, kan du ha märkt att din hund och kattfamiljer sniglar biter från den andra skålen från tid till annan. Medan de kanske enkelt delar utrymme och den tid de får spendera med sina favoritpersoner, är byte av måltider definitivt inte den mest rekommenderade praxis som husägare borde hålla. Katter är kända för att vara särskilt kräsna ätare, så vad handlar det om hundmat som en katt kan njuta av? Och är det säkert för katter att beta från en hunds maträtt?

Guldhound och brittisk korthårig katt

Anledningar katter lockas till hundmat

Katter är drabbade av vissa livsmedel av ett antal skäl. Bland dem listar Royal Canin doften av en viss mat bland de vanligaste. Eftersom katter är köttätare av naturen, kan en särskilt köttig doft locka en katt att vandra över och plocka några bett från hundens skål, speciellt om det finns våt mat för att ta. Om din katt inte gillar sin egen mat, men din hunds mat luktar tillräckligt bra för att äta, kan det vara varför hon är så avsedd att kolla in det.

Strukturen av mat är en annan anledning din katt väljer vad som går i hennes mun. Varje katt är annorlunda och kommer att ha sina egna gillar och ogillar, men om din katt hela tiden går över till hundskålen, kan det vara att hon föredrar känslan av sin kibble över sig själv. Detta kan särskilt röra sig om kortvariga raser som perser, som kan ha problem med att nå enskilda bitar av mat i deras maträtt tack vare formen på ansikten. Slutligen, när de får ett val, kommer katterna att äta vad de äter för att det bara gör att de mår bra. Medan hundmat innehåller inte alla viktiga vitaminer och mineraler som behövs för att hålla en katt frisk, kan vissa mat ätas helt enkelt eftersom smaken eller konsistensen är kul att äta.

hand brittisk kattmat äta, närbild, katt med gula ögon frågar efter mat, hand med mat

Är hundmat dåligt för katter?

Enligt PetMD är hundmat för katter inte idealisk när de ätas som något annat än en tillfällig mellanmål, och bör absolut inte åberopas som en exklusiv diet för kattdjur. Varför? Eftersom hundmat saknar vissa näringsämnen som är en viktig del av att upprätthålla en katts hälsa. Vitamin A är en ingrediens som läggs till kattmat eftersom, till skillnad från hundar, vars kroppar kan göra beta-karoten till vitaminet, behöver katter det extra boostet för att förbli friska.

Samma sak gäller för aminosyrat taurin och fettsyra arakidonsyran. Hundar kan göra båda dessa syror så kommersiell hundmat ofta inte det som en tillsatt ingrediens. En taurinmangelkat kan å andra sidan utveckla hjärtsjukdom som kallas hypertrofisk kardiomyopati, vilket kan leda till hjärtsvikt om det lämnas obehandlat. Slutligen kräver katter helt enkelt mer protein än hundar eftersom de är skyldiga köttätare, så de flesta hundmatar helt enkelt inte uppfyller deras proteinbehov.

Kattungen tittar på att Golden Retriever äter.

Hur man håller katten ur hundmat

Även om hundmat är helt säkert för en katt att beta varje gång ibland, kan vissa människor önska att hålla sina kattvänner borta från hundskålen. Det bästa sättet att gå på är att få båda husdjuren på ett utfodringsschema så att ingen mat lämnas ut, eller inget husdjur är kvar hungrig för länge, säger Catster. Du kan avskräcka från att lämna mat i skålar för att andra djur ska välja på genom att mata din katt och hund små mängder mat flera gånger om dagen, snarare än att lägga ner en stor måltid på en gång. Att skapa separata matningsområden är alltid en bra idé i delade hem och rum, eftersom det inte bara är säkert men kan minska frestelsen.


Video: Min katt äter mat

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Varför Blev Min Hunds Tänder Gul?

✔ - 14 Vattenskyddstips För Att Skydda Din Hund I Sommar

✔ - Hur Man Spelar Med En Babyskäggad Drake


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!