Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Varför Är Min Katt Som Slickar På Hennes Hår?

Om din katt överdriver sig för att slicka av sin päls, är det troligen en medicinsk eller psykologisk anledning till det.


Om din katt överdriver sig för att slicka av sin päls, är det troligen en medicinsk eller psykologisk anledning till det. Loppor, hudförhållanden eller annat underliggande medicinskt tillstånd kan orsaka att hennes hud blir irriterad och får henne att slicka. En obsessiv sjukdom kan också vara att skylla på. Det enda sättet att veta är att besöka veterinären.

Grå och Ginger Sköldpaddesskal Tabby Cat Licking Själv

Stoppa din katt från att groa sig skaldigt genom att besöka veterinären.

Hudförhållanden som orsakar klåda

Kliande, irriterad hud, även känd som dermatit eller miliär dermatit, är en vanlig orsak till överdriven grooming hos katter. Det orsakas oftast av parasiter som loppor, löss eller kvalster.

 • Ringworm är en typ av svamp som orsakar kliande röda fläckar av huden hos katter och är smittsam mot människor.
 • Bakteriella eller svampinfektioner kan leda till att din pott slickar på det drabbade området, vilket kan leda till smärta i det området.
 • Om din katt lider av allergier kan hennes hud bli kliande som en reaktion på något i hennes miljö eller en ingrediens i hennes mat.
 • Torr hud på grund av kallt väder eller brist på fettsyror i din katts diet kan bli kliande.

Psykologiska orsaker till överdriven vårdning

Ibland kommer katter att överdrive sin päls på grund av ångest, tristess eller på grund av en obsessiv sjukdom. Överdriven grooming och hårdragning i katter är känd som psykogen alopeci.

 • Katter som upplever förändring i sin miljö eller som inte får tillräckligt med träning är mer benägna att utveckla problem med överdriven grooming.
 • Tillägget av ett nytt husdjur, en familjemedlem eller ett flytt till ett nytt hem kan alla orsaka stress för din kattunge, vilket kan leda till beteenden som tvångshantering till håravfall.
 • Inomhuskatter, kvinnliga katter och orientaliska raser som siamesiska katter är mer benägna att utveckla psykogen alopeci än andra.

Ytterligare orsaker till överbeläggning hos katter

Underliggande medicinska tillstånd som hormonella obalanser eller autoimmuna sjukdomar kan göra att kattens hud kliar, vilket leder till överdriven slickning.

 • Katter som har intestinala parasiter och är känsliga för dem kan uppleva kliande hud.
 • En kvinnlig katt som är gravid kan slicka kraftigt på hennes könsdel 12-24 timmar innan hon går till arbete, enligt PetEducation.com.
 • En manlig katt som lickar mycket på hans könsdel kan drabbas av en urininfektion eller uretral obstruktion, som kräver omedelbar veterinärvård.
 • Artrit orsakar smärta i kattens leder. Om hennes leder skadas kan hon slicka på dem för att lindra smärtan, vilket leder till håravfall.

Veterinär vård för katter som överdriven brudgummen

Om du märker att din katt verkar bruda sig hela tiden eller se några fläckar av håravfall, hudirritation eller skabb på kattens kropp, få henne till veterinären för en tentamen. Din veterinär kan avgöra huruvida ett hudförhållande, parasitisk infestation eller annat underliggande medicinskt tillstånd är att skylla för hennes håravfall. Behandling av orsaken ska i de flesta fall stoppa överdriven grooming och håravfall.

När din veterinär har bestämt ett medicinskt tillstånd för din katts överdrivna slickning, kan han ordinera en anti-ångestmedicin för att hon ska minska hennes stress och stoppa hennes tvångslickning. Du kan berika sin miljö med leksaker, fönsterstolar och dagliga interaktiva leksessioner med leksaker på en trollstav i 15 minuter per dag.


Video: Little godnight talk about my day

Du Kanske Också Är Intresserad Av:

✔ - Bendeformitet Och Dvärg Hos Hundar

✔ - Topp 10 Vattenfågelhundraser

✔ - Hur Man Beräknar Din Hunds Förfallodag


Översättning Dela Detta Med Dina Vänner!