Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Skulle Din Hund Äta Dig?

Denna fasansfulla frÄga har plÄgat mÀnskligheten sedan gryningen av google


Det Àr en skrÀmmande frÄga, och en som har plÄgat mÀnskligheten sedan gyningen av Google: Om du dog i ditt hem, skulle din hund Àta dig?

Vi har tÀckt om din katt skulle Àta dig, och svaret Àr "förmodligen om de svÀlter." Men hur Àr det med vÄra hundkamrater? De Àr mÀnniskans bÀsta vÀn... eller hur? Höger?

Skulle din hund Àta dig?

TyvÀrr har författaren Erika Engelhaupt pÄ National Geographic nÄgra hemliga nyheter. Hennes artikel analyserar den lilla biten av befintlig data om huruvida vÄra hundar skulle Àta oss, och slutsatserna Àr inte uppmuntrande.

Artikeln börjar med ett fall i 1997 som involverade en man som hade varit död i 45 minuter nÀr hans tyska herde började konsumera sitt ansikte. VÀrre, hunden hade en halv full skÄl med hundmat som han inte Àter innan han gick för hans Àgares ansikte.

Engelhaupt pÄpekar att ingen faktiskt spÄrar frekvensen av husdjur som förbrukar sina avlidna Àgare, sÄ det Àr svÄrt att definitivt svara pÄ dessa frÄgor. Men hon sÀger, "dussintals sÄdana fallrapporter förekommer i rÀttsmedicinska tidskrifter över de senaste 20 Ären eller sÄ."

Ett inlÀgg som delas av Beth Buelow (@introvertcoach) den 24 juli 2015 kl 07:05 PDT

I den nationella geografiska artikeln, Stanley Coren, en psykolog som har skrivit mycket om hundar, sÀger att det i vissa fall Àr ett klart fall av överlevnad. "Hundar Àr avstammade frÄn vargar", sÀger han. "Om... Àgaren dör och det finns ingen matkÀlla... kommer de att ta vad köttet Àr runt."

Det Àr meningslöst, men vad sÀgs om den ovan nÀmnda ansikts-Àta tyska herden? I en fallstudie frÄn 2015 fann forskare att i 24 procent av fallen hade mindre Àn en dag gÄtt innan den delade Àtliga kroppen av en hundÀgare hittades. Och nÄgra av dessa hundar hade tillgÄng till sin vanliga hundmat.

Ett inlÀgg som delas av Dysfuntional Animal Family (@untrained_traubs) den 23 mars 2017 kl 06:42 PDT

Dessutom matchade deras skavningsmönster inte mönster som intrÀffade i naturen. NÀr hundarna Ät sina döda Àgare, svarade 73 procent av de berörda fallen i ansiktet, och endast 15 procent hade bett i buken. Detta mönster Àr i stark kontrast till vilda hundar som scavenge utomhus. Dessa hundar gÄr till bröstet och buken, som har mycket mer nÀringsrika organ. Endast 10 procent av dessa fall gÀllde bett eller sÄr i huvudet.

Varför skulle de göra det hĂ€r? Markus Rothschild, den rĂ€ttsmedicinska undersökaren i det tyska herdefallet 1997 skriver i sin rapport att hunden kanske försöker först hjĂ€lpa den omedvetna Ă€garen genom att knyta dem eller slicka dem. "Men nĂ€r detta inte lyckas ge nĂ„gra resultat," skriver Rothschild, "djurets beteende kan bli mer hĂ€ftigt och i panik kan leda till bitande." Även om hunden kanske inte har satt ut för att Ă€ta sin Ă€gare, kan biten stimulera hunger, vilket leder till... du fĂ„r tanken.

Ett inlÀgg som delas av Cofi (@cofisarus) den 11 april 2016 kl. 19:12 PDT

Utöver det har vi verkligen ingen bra förklaring till detta beteende. Eftersom data Àr sÄ glesa Àr det svÄrt att nÄ nÄgon definitiv slutsats.

Men vad ska vi göra med de data vi har? RÀttsvetenskaplig antropolog Carolyn Rando vid University College London sÀger att ditt bÀsta bÀsta Àr att ha vÀnner och grannar som kommer att kolla pÄ dig om nÄgot verkar vara fel. Som sÄ mÄnga saker Àr den enda lösningen att omge dig med vÀnner och hoppas pÄ det bÀsta.

Är du intresserad av att lĂ€ra dig mer om vad du lĂ€ser? BlĂ€ddra sedan igenom den hĂ€r artikeln om huruvida din katt skulle Ă€ta dig. OcksĂ„, som oss pĂ„ Facebook och gĂ„ med i vĂ„rt nyhetsbrev för att lĂ€ra dig mer om ditt husdjurs beteende.


Video: SÄ hÀr fÄr du din hund att Àta lÄngsammare

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - En Lista Över Livsmedel Som Är Bra För Hundar

✔ - Hur Man TrĂ€nar En Kanin För Att Sluta Bita

✔ - Hur Man BerĂ€ttar Skillnaden Mellan Manliga Och Kvinnliga Barnkakor


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!