Webbplatsen Handlar Om Husdjur

Yellow Spotted Lizard Fakta

Det korrekta namnet pÄ en gul prickig ödla, (lepidophyma flavimaculatum), Àr en gul prickig tropisk natt ödla.


Det korrekta namnet pÄ en gul prickig ödla, (Lepidophyma flavimaculatum), Àr en gul prickig tropisk natt ödla. Det Àr en av de största av natthösten. Den gula flÀckiga ödlan Àr inte en hotad art, men ses inte ofta i naturen. De rekommenderas inte som husdjur av nÄgon som inte Àr en reptilexpert.

Mexiko och Centralamerika

Gula flÀckiga ödlor har sitt ursprung i Centralamerika.

Egenskaper och egenskaper

Den gula prickade ödlan vÀxer till ungefÀr 5 tum lÄng och Àr mörkbrun till svart i fÀrg med en rad gula prickar som löper lÀngs varje sida av ryggen. Undersidan Àr en ljusare gul med bruna flÀckar och mjukare Àn den hÄrda huden pÄ ryggen.

Normal habitat

Den gula flĂ€ckiga ödlan finns i delar av Centralamerika och Mexiko. De trivs i regnskogar och reser aldrig mer Ă€n en kort bit frĂ„n sitt utvalda omrĂ„de och bor i ett litet omrĂ„de för hela livet. Ödlorna Ă€r i första hand jordboende som bara ibland vĂ„gar till högre omrĂ„den som trĂ€d. Den lilla smala formen av ödlan gör att hon enkelt kan passa i mycket smĂ„ utrymmen.

Fodervanor

Den gula prickade ödlan Àr av smÄ insekter som myror, tusenpinnar och spindlar inklusive tarantuler. De Àter ocksÄ pÄ skalen av frön och kaktustornar tillsammans med annan vegetation i sitt omrÄde. De lÀmnar i allmÀnhet inte omrÄdet för deras livsmiljö att jaga, befintliga i stÀllet pÄ vad som Àr lÀttillgÀngligt nÀra deras hem.

Reproduktionsfakta

Gula flÀckiga ödlor Àr parthenogenetiska uppfödare, vilket innebÀr att kvinnan inte behöver en man som befruktar hennes Àgg för att reproducera. Faktum Àr att de flesta befolkningarna har fÄ eller inga mÀn. De Àr levande, i stÀllet för att lÀgga Àggna de hÄller dem internt tills avkomman Àr född.


Video: Salamander Regrowing Its Leg!

Du Kanske OcksĂ„ Är Intresserad Av:

✔ - Hur Man TvĂ€ttar En Hund I Huvudet Och Axlarna

✔ - Är Bulldogs Hypoallergena?

✔ - Om Cockapoo Dogs


ÖversĂ€ttning Dela Detta Med Dina VĂ€nner!